Vlooien in je huis

Ongedierte in huis is voor niemand prettig. Vlooien zijn één van de bekendste soorten die je in huis kan hebben en al helemaal wanneer je huisdieren hebt. Vlooien zitten vaak verstopt in kieren en naden. De woonkamer en slaapkamer zijn de meest gekozen plekken van de vlooien, omdat hier veel schuilplaatsen zijn, zoals op de bank of in het tapijt.

Vlooienbeet

Wanneer je wordt gebeten door een vlo kan dit vaak niet zo veel kwaad. Meerdere vlooienbeten wordt vaak wel als vervelend ervaren en dan wil je op zoek naar deze beestjes om ze uit je huis te verwijderen. Wanneer je gebeten wordt, zal dit meestal op de onderbenen rondom de sokken zijn.

Stofzuigen en dweilen

Wanneer je weet dat je last hebt van vlooien grijp je al snel naar de stofzuiger. Dit kan ervoor zorgen dat je de vlooien en hun gelegde eitjes goed wegzuigt, maar zorg dan wel dat je de stofzuigerzak direct weggooit nadat je alle plekken hebt gezogen. Op internet wordt er soms ook gezegd dat een vlooienband in de stofzuigerzak goed werkt, maar dit wordt sterk afgeraden. De giftige stoffen die aan de vlooienband zit, wordt via het zuigsysteem door de kamer geblazen. Dit is erg gevaarlijk voor de eigen gezondheid. Vlooien houden van een vochtige omgeving, dweilen wordt dus afgeraden. Wanneer je water door azijn vervangt tijdens het dweilen, jaag je de vlooien wel weg. Dit zorgt echter wel voor een vieze geur in je huis en de vraag is of je zelf in die geur wilt blijven hangen.

Textiel heet wassen

Wanneer je vlooien in je huis hebt aangetroffen, wordt het altijd aangeraden om textiel te wassen. Denk hierbij aan:

  • dekens
  • manden
  • kussens
  • kleding
  • tapijt

Het liefst zo heet mogelijk. Wanneer dit niet mogelijk is, stop dan het spul in afsluitbare bakken en houd deze minimaal een week gesloten. Door een gebrek aan zuurstof zullen de vlooien sterven.

Vlooien in je huis bestrijden

Wanneer de klachten blijven aanhouden en het lijkt alsof alles wat je probeert weinig effect heeft, schakel dan een professionele ongediertebestrijder in voor een effectieve vlooienbestrijding. Professionals hebben de juiste middelen en weten de plekken waar vlooien zich verstoppen. Jouw lokale vlooienbestrijder vind je hier.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!