Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Wistjedatjes – Vliegen

Vliegen, wie kent ze niet? Lees hieronder alles wat je moet weten over vliegen!

Vliegen direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Vliegen bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Vliegenoverlast

Vliegen veroorzaken vaak overlast, zowel in de zomer als in de winter. In de zomer zitten ze je op je drank en voedsel en in de winter zitten clustervliegen massaal op je zolderraam. Er is waarschijnlijk veel wat je nog niet wist over deze vliegen. Ze hebben een apart ritueel alvorens ze voedsel nuttigen en huisvliegen dragen vaak allerlei ziektes bij zich. Deze ziektes neemt de vlieg op door zijn voedselpatroon. Zorg bij vliegenoverlast voor een snelle en effectieve bestrijding. Wij helpen je om van die vervelende vliegen af te komen.

Voortplanting

Vliegen hebben een vrij uniek paringsritueel. Bij het paren kruipt het mannetje op het vrouwtje. Het vrouwtje strekt zich uit waardoor er een soort legbuis tevoorschijn wordt getoverd. Het vrouwtje steekt de leegbuis vervolgens in het mannetje. Dit gehele ritueel duurt maar enkele seconden, maar het vrouwtje legt rond de 100 à 150 eitjes in één keer. Het vrouwtje legt de eitjes het liefst tussen dode dieren of mest. De cyclus van eitjes leggen tot het ontstaan van nieuwe vliegen neemt vaak maximaal een week in beslag. Geen wonder dus dat er zoveel vliegen zijn.

Eten

Vliegen houden van zoet voedsel en zoete substanties. Ze komen niets voor niets snel op je frisdrank af. Vliegen tasten het eten af door te ‘proeven’ met hun poten. Vliegen kauwen niet, maar slurpen eten op. Ze spuwen op het eten, waardoor het voedsel een substantie wordt. Dit speeksel bestaat namelijk uit verteringssappen. Door deze sappen wordt het vaste voedsel vloeibaar en vervolgens slurpen ze die substantie op. Veel vliegen zijn echter ook dol op ontlasting. Als gevolg hiervan dragen vliegen vaak ziektes met zich mee.

Ziektes verspreiden

Als je last hebt van vliegenoverlast is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te bestrijden. Veel vliegen zijn namelijk dol op ontlasting. Doordat ze dit eten en opnemen, dragen ze ziektes vanuit die ontlasting direct met zich mee. Zodra ze daarna bijvoorbeeld op je voedsel landen, worden deze ziektes overgedragen op het moment dat je het voedsel nuttigt. Schakel vliegen uit met vliegenmeppers, vliegenvallen of neem contact op met ons voor een professionele bestrijding.