Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Vliegen vangen

Heb je weer last van een vliegenplaag? Het is natuurlijk beter om te voorkomen dat je last krijgt van een vliegenplaag. Als dit te laat is, moet je overgaan tot bestrijding.

Bestrijdingsmiddelen tegen vliegen

Er zijn veel verschillende mogelijkheden om vliegen te bestrijden. Een veelgebruikte techniek is het opzetten van een vliegenval. Sommige technieken kan je zelf uitproberen met onze tips tegen vliegen. Voor geavanceerde bestrijdingsmiddelen is het beter om professionele hulp in te schakelen. Neem daarvoor contact met ons op.

Overlast door vliegen

Als het buiten kouder wordt, gaan klustervliegen massaal op zoek naar beschutting. Ze vliegen dan in grote clusters naar gebouwen voor bescherming. Soms bestaan die clusters uit wel duizenden vliegen. Een paar vliegen veroorzaken geen overlast, maar als de vliegen grote clusters vormen, veroorzaken ze wel overlast. In de zomer heb je minder kans op overlast van vliegen, maar dat betekent niet dat ze nooit overlast veroorzaken in warmere tijden. Zo kunnen clustervliegen wel met een paar honderd op je raam gaan zitten, omdat ze altijd op licht afkomen.

Horrengaas tegen vliegen

De meest eenvoudige en doeltreffende oplossing om te voorkomen dat vliegen binnenshuis overlast veroorzaken, is door horrengaas voor ramen en deuren te laten installeren. Zorg ook dat je kieren en gaten op een juiste manier afsluit. Vliegen gebruiken namelijk elke beschikbare opening om een huis binnen te komen. Dit horrengaas houdt helaas niet alle vliegen tegen. Vliegen komen vaak ook via dakpannen een huis binnen. Als je dakpannen op je huis hebt, is het onmogelijk om alle gaten en kieren dicht te houden voor vliegen. Bel ons voor professionele bestrijding.

Vliegen vangen met een vliegenval

Als je echt enorme overlast ondervindt van de vliegen, is het tijd om actie te ondernemen.

  • Er zijn veel verschillende soorten vliegenvallen te koop, maar veel vallen kan je ook zelf maken. Bakjes met een suikerhoudende drank of zoetige geuren hebben een enorme aantrekkingskracht op vliegen.
  • Een andere manier om ze te vangen, is een hangende strip met plakkend spul en een zoete geur. Vliegen komen op de zoete geur af en zodra ze landen op de strip, plakken ze vast en kunnen ze onmogelijk nog wegkomen.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.