Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Vliegen in huis

Vliegen in huis zijn er in alle soorten en maten en zorgen vaak voor zeer grote overlast. Voordat je vliegen gaat bestrijden, is het belangrijk dat je weet om welke soort het gaat. Elke vlieg vraagt namelijk om een andere bestrijdingsmethode.

Klustervliegen

Veel mensen hebben last van klustervliegen. Klustervliegen vind je in de zomer bijvoorbeeld in je bijkeuken of op de buitenmuur, maar in de winter gaan de vliegen naar binnen. In de winter tref je ze vooral in de buurt van licht. Klustervliegen worden massaal aangetrokken door dit licht. Ze staan er ook om bekend om feromoonstof achter te laten. Door dit te doen, vinden de klustervliegen gemakkelijk hun weg terug naar dezelfde plek voor overwintering. Zorg ervoor dat deze vliegen wegblijven door in ieder geval je ramen en deuren goed af te sluiten. Als dat niet werkt, schaf dan een hor aan of bel ons voor een professionele bestrijding.

Vliegenoverlast buiten

Er zijn veel manieren om vliegenoverlast buitenshuis aan te pakken. Voorkomen is beter dan genezen, dus zorg ervoor dat er geen rondslingerende troep in je tuin ligt die vliegen aantrekt. Maai het gras ook tijdig, want vliegen houden van hoog gras. Ook stilstaand water trekt vliegen in hoge mate aan. Ook rottend fruit en composthopen hebben een grote aantrekkingskracht voor vliegen. Door dit allemaal te verwijderen, merk je dat je ineens een stuk minder last hebt van vliegen.

Bestrijdingsmiddelen tegen vliegen

Heb je toch last gekregen van vliegen? Dan is het tijd om ze te bestrijden. Wat meestal wel werkt, is een zogenoemde vliegenval waarmee je vliegen vangen kunt.

  • Een schaaltje of een schoteltje met mierzoete vloeistof erin, zoals limonade. Vliegen komen hier massaal op af en verdrinken erin.
  • Wat ook een slimme methode is om vliegen af te weren, is het ophangen van zakjes wodka. Vliegen haten de geur van wodka en blijven als gevolg daarvan ver uit de buurt.
  • Wil je de vliegen rigoureus aanpakken, dan adviseren wij je om vleesetende planten in je tuin te plaatsen.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.