Tips tegen steenmarter

Last van steenmarters? Ga ze dan niet zelf bestrijden door ze te vangen of te doden. Steenmarters zijn namelijk een beschermde diersoort. Er zijn een hoop manieren om te voorkomen dat ze je huis of tuin in komen. Dicht gaten in het huis en maak je huis zo onaantrekkelijk mogelijk voor steenmarters. Om steenmarters uit je auto te weren, kan je een apparaatje installeren met ultrasoon geluid. Schakel professionele bestrijding in als je een steenmarter uit je huis wilt verjagen.

Wat werkt niet?

Een aantal jaren geleden kon je steenmarters nog verjagen met harde geluiden of nare geurtjes. De populatie van steenmarters is enorm uitgebreid sinds ze een beschermde diersoort zijn geworden. Ze zijn steeds meer gewend raakt aan mensen. Aan allerlei geuren en geluiden zijn ze dus inmiddels wel gewend. Steenmarters bestrijden met schoonmaakmiddelen is ook zinloos. Steenmarters worden hier namelijk niet door aangetast. Voor bestrijding kan je het beste professionele hulp inschakelen.

Steenmarters voorkomen

Het is belangrijk dat je er zoveel mogelijk aan doet om te voorkomen dat je last krijgt van steenmarters. Dicht alle gaten en kieren van 5 centimeter en groter. Steenmarters komen namelijk door de kleinste openingen je huis in. Ze bouwen soms ook nesten onder dakpannen. Wil je geen steenmarters in je tuin hebben? Zorg dan dat je tuin onaantrekkelijk is voor steenmarters. Verwijder composthopen en haal planten waar fruit aan groeit uit je tuin. In de compost bouwen ze een nest en omdat ze alles eten, is het fruit altijd aantrekkelijk.

Bescherm je huisdieren en auto

Vaak is preventie alleen niet genoeg. Zorg ook voor de nodige bescherming voor je tuin en voor je auto. Heb je kippen in je tuin? Omhein de kippenren dan met gaas, zodat de steenmarter er niet bij kan. Ze zijn dol op eieren en kuikens en eten die gegarandeerd op als ze erbij kunnen. Gaas is ook handig voor je auto. Ontneem steenmarters de toegang tot je motorkap door het spannen van gaas aan de onderkant. Als steenmarters eenmaal onder je motorkap zitten, bijten ze kabels door en deponeren ze daar ook hun ontlasting. Neem contact op met ons voor professionele bestrijding van steenmarters.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!