Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Steenmarter / Steenmarter zelf bestrijden

Steenmarter zelf bestrijden

In Nederland hebben mensen tegenwoordig steeds meer last van steenmarters. Het is een beschermde diersoort. Als gevolg daarvan mag je steenmarters niet eigenhandig vangen of doden. Heb je last van steenmarters? Bel ons voor de professionele bestrijding van steenmarters. Zelf kan je alleen maar zorgen voor maximale preventie.

Steenmarter zelf bestrijden

Overlast door steenmarters

Steenmarters veroorzaken vaak grote overlast. Deze overlast uit zich op een aantal manieren. Ten eerste is er de geluidsoverlast. Als je een steenmarter op zolder hebt, hoor je hard gebonk. Dit kan leiden tot slapeloze nachten. Steenmarters bewaren hun uitwerpselen, urine en dode dieren in rijen en vaak op één plek. Dit zorgt uiteindelijk voor enorm veel stankoverlast.

Steenmarter opsporen

Denk je dat je een steenmarter in je huis of steenmarters in je tuin hebt? Spoor deze dan zo snel mogelijk op, zeker als je kippen in je tuin hebt. Steenmarters zijn dol op eieren en kuikens en soms doden ze ook kippen. Spoor de steenmarter zo snel mogelijk op voordat deze de nodige schade aanricht in je huis of in je tuin. Voor bestrijding neem je contact op met een professioneel bedrijf die de juiste methoden hanteert. In het kader van preventie kan je wel alle gaten en kieren dichtmaken. De kans dat een steenmarter dan nog je huis in komt, is veel kleiner.

Kijk eens onder de motorkap

Steenmarters houden van donkere en warme plekken. De motorkap is hierdoor een uitstekende verblijfplaats voor de steenmarter. Door een kleine opening komt dit beest in je auto terecht. Eenmaal in de auto zal de steenmarter een rustplaats aanleggen. Aan de auto richten ze ook schade aan. Steenmarters zijn gefascineerd door draden en bekabeling. Grote kans dus dat ze de kabels onder je motorkap kapotbijten als ze eenmaal in je auto zitten. Het is belangrijk om een steenmarter zo snel mogelijk op te sporen.

Steenmarters voorkomen

Om te voorkomen dat je last krijgt van steenmarters kan je gaas spannen. Plaats dit gaas onder je auto, zodat steenmarters niet meer onder je motorkap komen. Heb je kippen in je tuin? Steenmarters komen hierop af voor de eieren en de kuikens. Zorg dus dat je kippenren goed omheind is door middel van gaas. Op die manier hebben steenmarters geen kans om je kippen en eieren te terroriseren. Heb je toch last van steenmarters? Bel ons dan op voor professionele bestrijding.

Beschermde diersoort

Een tijd geleden waren er heel weinig steenmarters. Er werd grootschalig op ze gejaagd vanwege de pels. Er is toen besloten dat de steenmarters een beschermde diersoort werden. Hierdoor is het tegenwoordig illegaal om steenmarters zelf te vangen, te doden of te vergiftigen. Vandaar dat mensen nu een anti-marterspray hebben ontwikkeld om de steenmarters op afstand te houden. Steenmarters kun je wegjagen door middel van apparaatjes met ultrasone geluiden. De beste manier om steenmarters te bestrijden, is nog altijd door een professioneel bedrijf in te schakelen.

Anti-marterspray

Tegenwoordig is er een anti-marterspray beschikbaar om steenmarters weg te jagen. Steenmarters veroorzaken vaak enorme geluids- en geuroverlast. Ze maken rustplaatsen in schuurtjes, onder de motorkap van je auto of op je zolder. De spray bestaat uit een mix van geuren van natuurlijke vijanden van de steenmarter. Deze geuren schrikken de steenmarter af. In de meeste gevallen blijkt deze spray echter niet goed genoeg te werken. In eerste instantie worden steenmarters afgeschrikt, maar naar verloop van tijd doet het ze niets meer.

Ultrasoon geluid

Heb je vaak last van steenmarters en kruipen ze zelfs onder je motorkap? Dit is erg irritant. Steenmarters worden in grote mate aangetrokken tot auto’s, omdat het warm en donker is onder de motorkap. Bovendien zorgt de bekabeling onder de motorkap voor de nodige interesse met autoschade als gevolg. Het is illegaal om de steenmarter te vangen of te doden. Er zijn echter wel andere manieren die ervoor zorgen dat de steenmarter wordt weggejaagd. Er zijn bepaalde apparaatjes die ultrasone geluiden uitzenden. Plaats een apparaatje in je auto en je hebt geen last meer van steenmarters. Steenmarters hebben namelijk een hekel aan deze ultrasone geluiden.

Steenmarter verjagen

Wanneer we het hebben over het verjagen van steenmarters, hebben we het eigenlijk over het weren van de dieren. Hierbij kan je het beste de hulp van een professioneel bedrijf inschakelen. Zij hebben namelijk een vergunning om de steenmarter te verjagen en weten precies wat ze moeten doen om het dier te weren zodat deze niet meer terug komt. Ze hanteren de juiste technieken en doen de dieren geen kwaad. Wacht niet te lang met het inschakelen van professionele hulp voordat de problemen verergeren.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!