Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Steenmarter zelf bestrijden

Heb je last van steenmarters? Bel ons voor de professionele bestrijding van steenmarters. Zelf kan je alleen maar zorgen voor maximale preventie.

Overlast door steenmarters

Steenmarters veroorzaken vaak grote overlast. Deze overlast uit zich op een aantal manieren. Ten eerste is er de geluidsoverlast. Als je een steenmarter op zolder hebt, hoor je hard gebonk. Dit kan leiden tot slapeloze nachten.Steenmarters bewaren hun uitwerpselen, urine en dode dieren in rijen en vaak op één plek. Dit zorgt uiteindelijk voor enorm veel stankoverlast.

Steenmarter opsporen

Denk je dat je een steenmarter in je huis of steenmarters in je tuin hebt? Spoor deze dan zo snel mogelijk op, zeker als je kippen in je tuin hebt. Steenmarters zijn dol op eieren en kuikens en soms doden ze ook kippen. Spoor de steenmarter zo snel mogelijk op voordat deze de nodige schade aanricht in je huis of in je tuin. Voor bestrijding neem je contact op met een professioneel bedrijf die de juiste methoden hanteert. In het kader van preventie kan je wel alle gaten en kieren dichtmaken. De kans dat een steenmarter dan nog je huis in komt, is veel kleiner.

Kijk eens onder de motorkap

Steenmarters houden van donkere en warme plekken. De motorkap is hierdoor een uitstekende verblijfplaats voor de steenmarter. Door een kleine opening komt dit beest in je auto terecht. Eenmaal in de auto zal de steenmarter een rustplaats aanleggen. Aan de auto richten ze ook schade aan. Steenmarters zijn gefascineerd door draden en bekabeling. Grote kans dus dat ze de kabels onder je motorkap kapotbijten als ze eenmaal in je auto zitten. Het is belangrijk om een steenmarter zo snel mogelijk op te sporen.

Steenmarters voorkomen

Om te voorkomen dat je last krijgt van steenmarters kan je gaas spannen. Plaats dit gaas onder je auto, zodat steenmarters niet meer onder je motorkap komen. Heb je kippen in je tuin? Steenmarters komen hierop af voor de eieren en de kuikens. Zorg dus dat je kippenren goed omheind is door middel van gaas. Op die manier hebben steenmarters geen kans om je kippen en eieren te terroriseren. Heb je toch last van steenmarters? Bel ons dan op voor professionele bestrijding.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.