Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Steenmarter in huis

Een steenmarter maakt gebruik van verschillende rustplaatsen. De steenmarter legt hier voorraden voedsel aan en brengen jongen groot bij die rustplaatsen. Steenmarters hebben een uitstekend aanpassingsvermogen.

Waar vind je steenmarters?

Als gevolg hiervan komen ze steeds dichterbij de bewoonde wereld. Steenmarters schuwen steeds minder geluiden en obstakels die door de mens gemaakt zijn. Steenmarters maken graag een rustplaats op een droge warme plek. Je vindt ze bijvoorbeeld op zolders, onder daken, in schuurtjes of in de tuin.

Overlast door steenmarters

Anders dan muizen, heb je bij steenmarters echt last van gebonk in plaats van licht getrippel. Deze geluidsoverlast is erg vervelend, zeker als de steenmarter op je zolder zit. Behalve geluidsoverlast heeft de steenmarter nog een vervelende gewoonte. De steenmarter staat er namelijk om bekend om voorwerpen in latrines achter te laten. Latrines zijn rijen van:

  • uitwerpselen
  • urine
  • dode dieren

Je kan je voorstellen dat zo’n hoop na een tijdje een enorme stank produceert. Als je dit in je huis ziet, neem dan direct contact met ons op voor professionele bestrijding.

Schade door steenmarters

De eerste schade ontstaat al als een steenmarter besluit om zich in je huis te nestelen. Als ze onder je dak gaan zitten, betekent dat al dat er een of meerdere dakpannen sneuvelen. Als ze zich eenmaal in je huis hebben genesteld, richten ze verdere schade aan. Steenmarters zijn dol op draden, bekabeling en ander loshangend materiaal. Ze gaan ook rustig met glas of steenwol aan de haal, al is het maar om mee te spelen. Je hoeft ook niet raar op te kijken als je autoschade hebt. Mensen melden ook vaak dat ze onrustig slapen doordat ze weten dat er ergens op zolder een beest zijn nest bouwt.

Steenmarters in huis verjagen

Als er een vroeger een steenmarter ergens in huis zat, kon je hem verjagen met harde geluiden of nare geuren. Tegenwoordig lukt dat niet meer. De steenmarter heeft zichzelf inmiddels dusdanig aangepast dat ze niet meer hun rustplaats in huis verlaten door een naar geurtje. Hier wennen ze na verloop van tijd aan. Veel mensen proberen steenmarters te verjagen met schoonmaakmiddelen, maar dit heeft geen enkel effect op deze dieren. Schoonmaakmiddelen tasten alleen materialen en stoffen aan. Schaf effectieve middelen aan of neem contact met ons op. Wij weten hoe we steenmarters moeten bestrijden.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.