Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Steenmarter en autoschade

Steenmarters nestelen zich graag onder je motorkap en brengen zo schade toe aan je auto. Heb je last van een steenmarter? Neem dan direct contact met ons op voor professionele bestrijding.

Steenmarter in de buurt van de mens

Steenmarters tref je tegenwoordig aan in grote delen van Europa. In de loop der tijd komt de steenmarter steeds dichterbij de mens te wonen. De steenmarter legt rustplaatsen aan op je zolder, in schuurtjes of in je tuin. Steenmarters zorgen voor erge overlast, dus logisch dat je daar meteen vanaf wilt. Steenmarters zijn een beschermde diersoort, maar wij hebben de juiste technieken om de steenmarter af te schrikken en weg te jagen.

Steenmarter onder de motorkap

Steenmarters houden van droge en warme plekken. Als gevolg hiervan nestelen ze zich graag onder de motorkap van je auto. Steenmarters worden ook aangetrokken door de bekabeling die zich onder de motorkap bevindt. Ze willen testen of ze dit kunnen eten en gaan ermee spelen. Dit heeft als gevolg dat je hele auto wordt aangetast als een steenmarter daar zit. Sommige fabrikanten proberen dit tegen te gaan, maar de motorkap blijft een fijne schuilplaats voor de steenmarter. Er zijn echter wel maatregelen die je kan treffen om overlast van steenmarters te voorkomen.

Autoschade voorkomen

Er zijn enkele dingen die je kunt doen om de steenmarter te weren uit je auto.

  • Plaats bijvoorbeeld een rooster onder je auto, zodat steenmarters niet onder de motorkap kruipen.
  • Het is ook mogelijk om een apparaatje onder je motorkap te installeren die elektrische schokjes afgeeft. Zodra de steenmarter onder de motorkap komt, krijgt hij onschuldige, elektrische schokjes. Dit verjaagt de steenmarter uit de motorkap.
  • Of schaf een apparaatje aan die ultrasone geluiden uitzendt. Hier houden steenmarters niet van en ze blijven dan ook op afstand.

Dit zijn allemaal diervriendelijke oplossingen om steenmarters effectief te verjagen.

Beschermde diersoort

Kijk uit welke maatregelen je treft tegen de steenmarters. Steenmarters zijn namelijk een beschermde diersoort. De maatregelen die wel doeltreffend zijn, zijn vaak verboden omdat steenmarters als gevolg hiervan overlijden. Schakel daarom altijd een professionele ongediertebestrijder in als je de steenmarter bestrijden wilt. Pas goed op welk bedrijf je belt, want niet elk bedrijf heeft een certificaat. Als je contact met ons opneemt, ben je verzekerd van professionele service.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.