Steenmarter bestrijden

Steenmarters in huis, maar ook in je tuin zorgen voor enorme overlast. Logisch dus dat je steenmarters zo snel mogelijk wilt verjagen. Schakel daarom direct professionele bestrijding in als je last hebt van deze dieren.

Meer over steenmarter

Overlast door steenmarters

Steenmarters veroorzaken ellende in de vorm van geur- en geluidsoverlast. Als ze op je zolder zitten, laten ze overal uitwerpselen en dode dieren achter. Bovendien hoor je hard gestamp als ze zich schuilhouden in je huis. Als je steenmarters in je tuin hebt, vreten ze aan planten en gewassen. Logisch dat je een steenmarter bestrijden wilt.

Steenmarters vangen

Als je last hebt van steenmarters, is het geen goed idee om deze dieren te vangen. Ten eerste zal er naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe steenmarter voor in de plaats komen. Ook als je de steenmarter loslaat, komt ie later weer terug. Ten tweede is de steenmarter een beschermde diersoort. Dit maakt het vangen van een steenmarter al een illegale bezigheid.

Steenmarters verjagen

Je kan het beste de steenmarters proberen te verjagen als je overlast van ze hebt. Het vangen en doden van steenmarters is namelijk illegaal. Steenmarters zijn op diverse manieren te verjagen. Als je een steenmarter onder je motorkap hebt, zorg dan bijvoorbeeld voor een apparaatje die ultrasone geluiden uitzendt. Dit schrikt de steenmarter af. Als je steenmarters in je tuin hebt, moet je je tuin zo onaangenaam mogelijk maken voor de steenmarter.

Steenmarters binnen bestrijden

Hoor je gebonk op zolder en komt er een nare lucht van de zolder vandaan? Dan is er een grote kans dat jij een steenmarter in huis hebt. Wat kan je hiertegen doen? Het beste is om direct professionele bestrijding in te schakelen. De steenmarter is een beschermde diersoort en mag je dus niet zomaar aanpakken. Bel een bedrijf die een vergunning heeft om steenmarters te verdrijven. Dicht alle gaten en kieren in je huis, zodat de steenmarter in het vervolg niet meer zo makkelijk terugkomt in je huis.

Steenmarters buiten bestrijden

Steenmarters zijn alleseters. Ze eten dieren zoals kikkers en konijnen, maar ook eieren van kippen en fruit laten ze niet staan. Dit is dan ook de reden dat steenmarters direct je kippenren inkomen. Ze komen voor de eieren, maar doden soms ook kippen als er ruzie ontstaat. Zorg dat je kippenren goed is afgesloten met gaas waar de steenmarter niet doorheen kan. Zorg ook voor zo min mogelijk planten in je tuin met fruit als kersen en appels eraan.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Zónder voorrijkosten
  • Vrijblijvend advies
  • Lokale vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijder staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.