Steenmarter beschermde diersoort

Veel mensen hebben last van steenmarters in huis of in de tuin. In sommige gevallen vertoeven steenmarters zelfs onder je motorkap. Mensen willen de steenmarters dan vaak verdrijven met licht of harde geluiden. Hier zijn ze echter immuun voor geworden. Ook het zelf bestrijden van steenmarters met schoonmaakmiddelen blijkt vaak nutteloos te zijn. Deze middelen tasten alleen je materiaal aan, maar hebben geen effect op de steenmarter. Bovendien is het illegaal om de steenmarter zelf te bestrijden of te vangen.

Verboden te doden

Een tijdje terug was de steenmarter een geliefd dier. Er werd in groten getale jacht op dit beest gemaakt vanwege de vacht. Vanaf toen is er besloten dat de steenmarter een beschermde diersoort werd. De steenmarter valt onder de Flora en Fauna wet. Het is dan ook illegaal om de steenmarter te vangen of te doden. Inmiddels nemen de aantallen steenmarters weer flink toe. Hierdoor ondervinden ook steeds meer mensen overlast van deze dieren. Ze zitten in tuinen, op zolders, in schuurtjes en zelfs onder motorkappen van auto’s met autoschade als gevolg. Zorg direct voor professionele bestrijding als je last hebt van deze dieren.

Steenmarteroverlast voorkomen

Het is het beste om overlast van steenmarters zo goed mogelijk te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle openingen en kieren in je huis dicht zijn. Hierdoor wordt het voor de steenmarter vrijwel onmogelijk om naar binnen te dringen. Steenmarters zitten ook vaak onder de motorkap. Zet je auto bijvoorbeeld in een schuur of op een andere plek waar de steenmarters sowieso niet bij kunnen. Als je last hebt van steenmarters in je tuin, zorg dan dat je kippenhok beschermd is met gaas. Fruit is ook zeer aantrekkelijk voor de steenmarter. Pas dus op als er bessen of appels in je tuin groeien.

Professionele bestrijding

De steenmarter is dus een beschermde diersoort. Veel mensen willen steenmarters zelf verjagen. Het vangen of doden van deze beesten is echter illegaal. Als je dus last hebt van steenmarters, neem dan direct contact met ons op om de steenmarter te bestrijden. Wij leveren een effectieve en gecertificeerde bestrijding. Wacht niet te lang met hulp inschakelen voordat de overlast van de steenmarter toeneemt. De geluidsoverlast en stankoverlast lopen in dat geval uit de hand.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!