Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Bestrijdingsmiddelen tegen steenmarter

In Nederland hebben mensen tegenwoordig steeds meer last van steenmarters. Het is een beschermde diersoort. Als gevolg daarvan mag je steenmarters niet eigenhandig vangen of doden.

Steenmarter zelf bestrijden

Vandaar dat mensen nu een anti-marterspray hebben ontwikkeld om de steenmarters op afstand te houden. Steenmarters kun je wegjagen door middel van apparaatjes met ultrasone geluiden. De beste manier om steenmarters te bestrijden, is nog altijd door een professioneel bedrijf in te schakelen.

Anti-marterspray

Tegenwoordig is er een anti-marterspray beschikbaar om steenmarters weg te jagen. Steenmarters veroorzaken vaak enorme geluids- en geuroverlast. Ze maken rustplaatsen in schuurtjes, onder de motorkap van je auto of op je zolder. De spray bestaat uit een mix van geuren van natuurlijke vijanden van de steenmarter. Deze geuren schrikken de steenmarter af. In de meeste gevallen blijkt deze spray echter niet goed genoeg te werken. In eerste instantie worden steenmarters afgeschrikt, maar naar verloop van tijd doet het ze niets meer.

Ultrasoon geluid

Heb je vaak last van steenmarters en kruipen ze zelfs onder je motorkap? Dit is erg irritant. Steenmarters worden in grote mate aangetrokken tot auto’s, omdat het warm en donker is onder de motorkap. Bovendien zorgt de bekabeling onder de motorkap voor de nodige interesse met autoschade als gevolg. Het is illegaal om de steenmarter te vangen of te doden. Er zijn echter wel andere manieren die ervoor zorgen dat de steenmarter wordt weggejaagd. Er zijn bepaalde apparaatjes die ultrasone geluiden uitzenden. Plaats een apparaatje in je auto en je hebt geen last meer van steenmarters. Steenmarters hebben namelijk een hekel aan deze ultrasone geluiden.

Beschermde diersoort

Een tijd geleden waren er heel weinig steenmarters. E werd grootschalig op ze gejaagd vanwege de pels. Er is toen besloten dat de steenmarters een beschermde diersoort werden. Hierdoor is het tegenwoordig illegaal om steenmarters zelf te vangen, te doden of te vergiftigen. De beste oplossing is dus om een professioneel bedrijf te bellen. Zij hebben namelijk wel een vergunning om de steenmarter te verjagen. Bovendien hanteren zij de juiste technieken. Wacht niet te lang met het inschakelen van professionele hulp voordat de problemen verergeren.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.