Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Spinnen / Wistjedatjes – Spinnen

Wistjedatjes – Spinnen

Dat spinnen acht poten hebben, is bij vrijwel iedereen bekend. Alleen de meeste mensen weten veel dingen over spinnen helemaal niet. Zo zijn er maar een aantal giftige spinnen die in Nederland bijna niet voorkomen. En wist je bijvoorbeeld dat je spinnen eenvoudig kunt verjagen met azijn of eucalyptus? Hieronder lees je de belangrijkste wist je dat-jes over spinnen, die je helpen bij het begrijpen en bestrijden van deze beestjes.

Wistjedatjes – Spinnen

Hoe voorkom je spinnen in huis?

Het is beter om spinnenplagen te voorkomen dan achteraf te genezen. Door bepaalde maatregelen te treffen, maak je de kans op spinnenoverlast enorm klein.

  • Maak horren voor je ramen
  • Dicht alle gaten en kieren in je huis
  • Haal voortijdig spinnenwebben weg

Op deze manieren maak je het voor de spinnen onaangenaam om nog langer in je huis te verblijven. Dit zijn relatief eenvoudige acties om spinnen te weren. Ondervind je echt hevige overlast van de spinnen? Schakel dan professionele bestrijding in.

Spinnen eten andere insecten

Misschien ervaar je overlast van spinnen in huis of je hebt zelfs een heus spinnennest in je tuin. Deze spinnen komen vaak af op insecten om zichzelf te voeden. Spinnen voeden zich ook regelmatig met vliegen. Als je dus alle spinnen consequent verdrijft, krijg je meer last van vliegen omdat ze niet meer worden opgegeten. Het is daarom handig om ook wat spinnen te laten lopen om die irritante vliegen op te eten. Laat geen onoverdekt vuilnis in je tuin staan. Vliegen komen hier massaal op af en de spinnen volgen al gauw. Binnen de kortste keren heb je een heus insectenparadijs in je tuin.

Bestrijdingsmiddelen tegen spinnen

Veel mensen grijpen direct naar radicale methodes die spinnen bestrijden. Er zijn echter veel manieren waarop je spinnen ook kan wegjagen. Dit hoeft niet met speciale spray of iets dergelijks. Spinnen hebben namelijk een hekel aan de geur van eucalyptus of pepermunt. Sprenkel hier en daar wat olie van deze middelen om spinnen direct weg te jagen. Kastanjes blijken ook nuttig om spinnen weg te houden. Volgens velen bevatten kastanjes een chemische geur die de spin niet aanstaat. Stop stukjes kastanje in hoekjes waar veel spinnen komen en ze vertrekken direct naar een andere plek. Wil je nog meer tips tegen spinnen?

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!