Spinnenplaag

Spinnen komen hoofdzakelijk op insecten af. Als je veel insecten in huis of in je tuin hebt, is de kans groot dat je daar ook veel spinnen aantreft. Spinnen zoeken graag stoffige ruimtes en hoekjes op om insecten op te eten. Veel spinnen maken daar een web bij om de prooi in de val te lokken. Het is belangrijk om een spinnenplaag zo snel mogelijk te bestrijden als er zich veel spinnen in je huis bevinden.

Insecten in huis

Een goede hygiëne in huis is belangrijk. Als je namelijk een goede hygiëne hebt, is er veel minder ongedierte in en rondom je huis te vinden. Zodra er veel insecten in en rondom je woning zijn te vinden, komen spinnen daar massaal op af, zoals:

  • larven
  • vliegen
  • muggen

Spinnen voeden zich met deze insecten. Soms spinnen ze een web in je huis of in je tuin en sommige spinnen zetten zelf actief de jacht in. Zorg dus voor een goede hygiëne in huis om spinnen te mijden. Mocht je toch onverhoopt last krijgen van een spinnenplaag, probeer dan spinnen zelf te bestrijden of ga over tot professionele spinnenbestrijding.

Spin vangen

Heb je enkele spinnen in huis, maar is er geen sprake van een spinnenplaag? Dan is het gemakkelijk om de spin gewoon te vangen. Je kan een spin vangen met behulp van een stukje wc-papier of met een potje. Als je de spin in een potje vangt, kan je hem meteen weer buiten vrijlaten. Wil je ervoor zorgen dat de spin direct verdwijnt? Veeg hem dan weg met een bezem of zuig hem op met de stofzuiger. Als je last hebt van meerdere spinnen, is het verstandig om spinnen te bestrijden met bestrijdingsmiddelen tegen spinnen.

Professionele spinnenbestrijding

Heb je wel veel spinnen in huis en wil je deze spinnenplaag bestrijden? Schakel dan de hulp in van gespecialiseerde bedrijven om de spinnen te verjagen. Veel van deze bedrijven maken bijvoorbeeld gebruik van insecticiden om de spinnen te verjagen en om spinnennesten te verwijderen. Neem contact met ons op voor een snelle en effectieve bestrijding van een spinnenplaag. Bel ons op voordat een plaag uit de hand loopt en het moeilijker wordt om het op te lossen.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!