Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Spinnen zelf bestrijden

Veel mensen schakelen direct een professionele ongediertebestrijder in om spinnen te bestrijden als ze last hebben van een spinnenplaag. Soms kan je echter ook spinnen zelf bestrijden met bestrijdingsmiddelen tegen spinnen. Vang de spin bijvoorbeeld met een potje, stofzuiger of met een speciale spinnenvanger.

Insecticidespray tegen spinnen

Wil je een spinnennest verwijderen? Dan is het wellicht verstandig om insecticidespray te gebruiken om de spinnen weg te jagen. Veel mensen weten echter niet dat er ook alternatieve middelen bestaan om deze spinnen in huis af te schrikken.

Spinnen wegjagen met kastanjes

Spinnen zijn ook af te schrikken door middel van kastanjes. Er is vrijwel niks bekend over het waarom het spinnen afschrikt, maar het blijkt wel te werken. Sommigen beweren dat er een soort chemische stof in kastanjes zit die spinnen niet aanstaat.

  • Leg bijvoorbeeld paardenkastanjes neer in de buurt van spinnen.
  • Snijd de kastanjes doormidden om deze chemische geur vrij te laten komen.

Behalve kastanjes blijken walnoten en vruchten hetzelfde afwerende effect tegen spinnen te hebben.

Pepermuntolie tegen spinnen

Behalve kastanjes is pepermuntolie ook een effectief middel om spinnen weg te jagen. Spinnen haten namelijk geuren als pepermunt en eucalyptus. Meng het met water en spuit het in kieren en gaten waar spinnen je huis binnenkomen. De spinnen worden afgeschrikt en blijven voortaan eerder weg. Is dit nog niet effectief genoeg? Strooi dan wat druppels olie door het hele huis en voornamelijk in donkere hoekjes. Door het te mengen met water is de olie namelijk verdund en wellicht een te slap middel om spinnen weg te jagen. Als het wegjagen niet werkt, ga dan over tot krachtigere bestrijdingsmiddelen zoals insecticidespray.

Spinnenspray

Een effectieve manier om spinnen te weren, is het spuiten van insecticidespray. Sommige sprays zorgen ervoor dat spinnenwebben niet meer blijven plakken. Spinnen blijven hierdoor weg, omdat ze geen web meer kunnen bouwen op bepaalde plekken. Sommige insecticidesprays zijn veel krachtiger en roeien spinnen direct uit. Als je grote overlast ervaart van spinnennesten in je huis, is dit een zeer doeltreffende oplossing. Als je deze methode met spinnen zelf bestrijden hanteert, heb je veel minder kans op een terugkomst van grote spinnennesten in je huis.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.