Spinnen bestrijden

Zit je hele huis onder de spinnenwebben en heb je regelmatig last van spinnen? Dan wordt het tijd om dit te bestrijden. Ondanks dat spinnen insectenoverlast beperken, leiden te veel spinnen ook tot overlast. Voordat je spinnen bestrijden gaat, is het handig om in eerste instantie een spinnenplaag te voorkomen. Houd je huis schoon, zodat je huis niet interessant is voor insecten. Deze insecten trekken namelijk spinnen aan en voor je het weet, heb je een spinnenplaag in huis. Gelukkig zijn er veel methodes om spinnen te bestrijden.

Spinnen in huis bestrijden

Heb je een spinnenplaag in huis? Zorg er ten eerste voor dat je consequent spinnenwebben in huis weghaalt. Op die manier ontmoedig je spinnen om nog in je huis te blijven. Als je toch last van spinnen krijgt, zorg dan snel voor een effectieve bestrijding.

  • Je kan de spinnen simpelweg doodmaken of opzuigen met een stofzuiger.
  • Een andere doeltreffende manier om zelf spinnen te bestrijden, is het gebruik van insecticide. Spuit dit in zoveel mogelijk gaten, kieren en hoeken om de spinnen weg te jagen.
  • Soms helpt het ook om een schaaltje te vullen met azijn en die ergens neer te zetten om spinnen af te schrikken.

Spinnen bestrijden buiten

Spinnen komen massaal af op insecten. Lampen in je tuin trekken insecten aan in grote mate. Als gevolg hiervan komen er ook veel spinnen op af. Zorg dus dat je lichten dimt om spinnenoverlast te voorkomen. Als je toch lampen in je tuin wilt, schaf dan zogenoemde natriumlampen aan. Deze lampen zijn minder aantrekkelijk voor insecten en zorgen dus ook voor minder spinnen in je tuin. Wat ook helpt, is om zo min mogelijk struiken, bomen en gewassen in je tuin te hebben. Struiken, bomen en gewassen zijn namelijk zeer aantrekkelijk voor insecten en trekken uiteindelijk ook spinnen aan. Hier zie je dan ook vaak spinnennesten.

Professionele spinnenbestrijding

Lukt het je niet om de spinnen succesvol te bestrijden, schakel dan professionele hulp in van een bedrijf. Professionele ongediertebestrijders hebben vaak jarenlange ervaring met spinnen bestrijden en ze beschikken over de meest effectieve bestrijdingsmiddelen tegen spinnen. Zo heb je binnen de kortste keren geen last meer hebt van spinnenoverlast in je huis.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!