Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Schimmels / Zwarte schimmel

Zwarte schimmel

Schimmels verspreiden zichzelf enorm snel. Heb je zwarte plekken op de muren van je badkamer? Grote kans dat je last hebt van zwarte schimmel. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen.

Zwarte schimmel

Is zwarte schimmel schadelijk voor je gezondheid?

De zwarte schimmel is slecht voor de gezondheid van je woning en ook slecht voor je eigen gezondheid. Als je hier niets tegen doet, blijft de schimmel zich verspreiden. De kans op huidirritatie en luchtweginfecties neemt dan in grote mate toe.

Waarom heb ik zwarte schimmel in huis?

Schimmel groeit bijzonder goed in een vochtige omgeving. Een zwarte schimmel groeit het beste tussen de 17 en 25 graden. Een badkamer is daarmee de ideale plek voor zwarte schimmel. Als je last hebt van optrekkend vocht, komt de zwarte schimmel mee. Bij nieuwe huizen is er vaak een hoger vochtgehalte dan bij bestaande huizen. Dit vocht neemt gedurende de tijd af, maar moet in de tussentijd ergens naartoe. Dit zorgt voor een vochtoverschot met zwarte schimmel in huis als gevolg. Ook een lekkage in je badkamer zorgt voor de nodige problemen.

Symptomen zwarte schimmel

Zwarte schimmel in je huis is erg makkelijk te herkennen. De schimmel zal in eerste instantie niet erg zichtbaar zijn. In het begin zie je kleine, zwarte stipjes op je muur. Als je deze stipjes op je muur ziet, begin dan al met schimmel verwijderen. Als de desbetreffende muur namelijk vochtig blijft, breiden de zwarte stippen zich uit. De stippen worden dan groter in omvang en binnen de kortste keren zit je muur helemaal vol met zwarte schimmel. Een professioneel bedrijf weet precies wat er moet gebeuren.

Zwarte schimmel verwijderen

Als je last hebt van schimmel, kan je proberen zelf schimmels te verwijderen.

  • Zorg er in eerste instantie voor dat je zoveel mogelijk vocht onttrekt aan de ruimtes in je huis. Hierdoor krijgen schimmels veel minder kans om zich te verspreiden.
  • Los bijvoorbeeld soda in heet water op en wrijft dat hard over de schimmel heen.
  • Als dat niet werkt, bestrijd je de schimmel met bleekmiddel.

Gebruik altijd bescherming als je de schimmels eigenhandig te lijf gaat in verband met je gezondheid. Als de zwarte schimmel te hardnekkig is, neem dan hier contact met ons op voor professionele bestrijding van de schimmels in je huis.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!