Rattenvallen

Rattenvallen zijn zeer effectief om ratten te bestrijden. Er zijn veel verschillende rattenvallen, denk aan inloopvallen, klapvallen en elektronische vallen. Bij de ene val blijft de rat leven en zet je hem uit, bij de andere is de rat direct dood of gaat hij later dood door gif. Let op de looproute van de rat. Hij ontwijkt de eerste dagen spullen die je er neerzet. Na een paar dagen worden ze nieuwsgierig en gaan ze op onderzoek uit. Besef dat geen enkele val 100% garantie biedt. Wil je een effectieve rattenbestrijding? Bel dan een professional.

Inloopvallen

Een inloopval is een val waarbij de rat blijft leven. Daarna zet je de rat buiten uit. De rat loopt een langwerpige kooi binnen waar aan het einde een beetje aas ligt. Wanneer de rat bij het aas is, activeert de val en valt het deurtje dicht. Let op dat je de rat binnen 24 uur loslaat. Ratten ervaren namelijk veel stress in een kooi. Zorg er ook voor dat je de rat ver van jouw huis en andere huizen loslaat.

Klapvallen

Klapvallen zijn vallen die je weleens ziet in films. Je legt aas op het plateau, de rat gaat op het plateau staan om het aas op te eten en de val valt dicht. Hierdoor breekt de rat zijn rug. Bij klapvallen is de rat direct dood. Controleer deze val regelmatig. Wanneer er een dode rat blijft liggen, is dit aantrekkelijk voor ander ongedierte. Pas op met het gebruik van een klapval. Druk je te hard met het neerleggen van het aas? Dan activeren jouw vingers de val en dit is pijnlijk!

Elektronische vallen

Bij een elektronische val loopt de rat een tunnel binnen. Aan het einde van de tunnel ligt aas. Is de rat bij het aas, dan raakt hij een kussentje aan. Het kussentje activeert de val. De rat wordt geëlektrocuteerd en is op slag dood. Deze vallen moet je ook regelmatig controleren, maar de kans op ongedierte is kleiner.

Vallen combineren met gif

Vaak wordt geadviseerd rattenvallen te combineren met rattengif. Het is beter dit niet zelf te doen. Professionals combineren ook rattenvallen met rattengif. Dit doen ze om de plaag met zekerheid een halt toe te roepen. Professionele ongediertebestrijders weten ook welk gif het beste is en hoe je deze veilig gebruikt. Daarom is het advies om direct onze ervaren rattenbestrijder in te schakelen.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!