Ratten vangen

Heb je een rat in of om je huis? Helaas blijft het vaak niet bij één rat. Als ratten voldoende voedsel, water en een goede schuilplaats hebben, planten ze zich in een hoog tempo voort. Ben je er snel bij? Probeer de ratten dan zelf te vangen. Houd er wel rekening mee dat het in veel gevallen niet lukt ratten zelf te bestrijden. Vaak zijn er meer ratten dan je denkt en voor je het weet, heb je een rattenplaag. Wil je er zeker van zijn dat je van de ratten afkomt? Schakel dan onze professionele rattenbestrijder in voor een effectieve rattenbestrijding.

Hoe vang je ratten?

Ratten vang je met een rattenval of met rattengif. Een combinatie van een val met gif is ook een optie. Voordat je aan de slag gaat, kijk je of je de looproute(s) van de rat kunt ontdekken. Je plaatst de val met of zonder gif bij voedselvoorraden en langs hun looproutes. Heb je ratten in en om je huis? Let dan op: sinds 1 januari 2015 is het in Nederland verboden ratten buiten met gif te bestrijden. Deze regel is tot stand gekomen omdat andere dieren, als ze voldoende binnen krijgen, ook aan rattengif overlijden.

Ratten bestrijden

Je hoort weleens dat je ratten kunt bestrijden met ultrasoon geluidstonen. Uit geen enkel onderzoek is echter gebleken dat deze methode effectief is. Een ander diervriendelijk alternatief is het gebruik van geuren waar ratten niet van houden, zoals pepermuntolie. Deze geur vertroebelt de geur van voedsel waardoor dit minder aantrekt. Ook blijven sommige ratten op afstand door de geur, omdat ze er simpelweg niet van houden. Helaas is ook deze methode vaak niet effectief genoeg. Heb je een kat in huis? Dan is de kans op ratten sowieso lager. Een kat aanschaffen behoort dus ook tot de mogelijkheden. Daarbij is het wel afhankelijk of de kat een jagersinstinct heeft.

Hoe vangen professionals ratten?

Professionals gebruiken vaak rattenvallen in combinatie met rattengif. Ze weten de risico’s van het gif en informeren jou ook daarover. Ook kennen ze de sporen die de ratten achterlaten, de looproutes en de ratten hun favoriete schuilplaatsen goed. Professionele rattenbestrijders leggen rattenvallen en rattengif op de juiste plaats. Binnen no-time is het rattenprobleem verdwenen.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!