Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Ratten / Oma weet raad – Ratten

Oma weet raad – Ratten

Last van ratten? Oma weet raad! Oma heeft altijd een oplossing voor je problemen met haar huismiddeltjes. Voor adviezen, nuttige tips en huismiddeltjes uit grootmoeders tijd tegen ratten moet je hier zijn. Wil je eerst proberen zelf ratten te bestrijden met huismiddeltjes, lees dan snel verder.

Oma weet raad – Ratten

Ratten zelf bestrijden

Ratten buiten of in huis voorbij zien schieten, is geen prettige ervaring. Er zijn allerlei mogelijkheden om ratten te bestrijden. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen op de markt of je schakelt een professionele ongediertebestrijder in. Wil je zelf ratten bestrijden? Dat is mogelijk met huismiddeltjes. Heb je nog steeds last van ratten na gebruik van deze huismiddeltjes? Dan is het altijd mogelijk om bestrijdingsmiddelen te kopen of toch een professionele ongediertebestrijder te bellen.

Komen ratten af op voedsel?

Heb je last van ratten? Dan hebben ze waarschijnlijk voedsel tot hun beschikking. Als je bijvoorbeeld op een boerderij woont of in bepaalde steden is de rattenoverlast extremer dan op andere plekken in Nederland. Op een boerderij is natuurlijk altijd voedsel te vinden en er zijn steden waar slordig met afval wordt omgegaan, een paradijs voor ratten dus. Woon je in een gebied waar je meer kans hebt op rattenoverlast? Zorg dan dat je het voedsel zo goed mogelijk opbergt in afgesloten bakken. Ruim afval ook direct op. Niet alleen in een vuilniszak, zorg voor een afgesloten afvalemmer.

Hoe komen ratten je huis binnen?

Het klinkt heel simpel, maar soms is dit de oplossing om van het rattenprobleem af te komen. Achterhaal waar de ratten je huis binnen komen. Veelal doen ze dit via dezelfde ingangen. Zorg dat je de ingangen afdekt. De ratten komen vervolgens niet meer het huis binnen en gaan op zoek naar een andere leefomgeving.

Ratten weren met zwarte peper

Het blijkt dat ratten een hekel hebben aan zwarte peper. Strooi zwarte peper op de plekken waar jij last hebt van de ratten. Ze vinden dit vervelend en komen niet graag terug. Het is noodzakelijk om dit enkele dagen vol te houden. Anders heb je binnen no-time weer last van ratten.

Welke geuren haten ratten?

Ratten houden niet van bepaalde geuren. Zo houden ze niet van munt-olie. Doe een paar druppels munt-olie in een oliegeurhouder en steek vervolgens het kaarsje aan. De geur verspreidt zich en de ratten blijven op afstand. Ditzelfde geldt voor de geur van Eucalyptusolie. Zorg ervoor dat je zo nu en dan de olie ververst. De geur moet zich wel goed blijven verspreiden.

Leg lucifers neer tegen ratten

Het is handig om te weten waar de ratten je huis binnen komen. Op de plek waar ze dat doen, leg je een aantal lucifers neer. De kop van de lucifer smeer je ruim in met pindakaas. De ratten eten de pindakaas en de kop van de lucifer op. Op deze manier krijgen de ratten zwavel binnen en overlijden ze.

Professionele rattenbestrijding

Ratten kunnen nare ziektes overbrengen zonder dat je het direct door hebt. Door ratten te bestrijden met bovenstaande methodes heb je hier eerder kans op. Wees dus erg voorzichtig, zeker als je ook kinderen en/of huisdieren hebt. Onze professionele ongediertebestrijders kunnen jou veilig en snel van je ratten-probleem afhelpen. Ook kan de bestrijder werende maatregelen treffen, zodat er in de toekomst geen ratten meer in jouw omgeving komen!

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!