Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Processierups / Wistjedatjes – Processierups

Wistjedatjes – Processierups

De processierups is een harige rups waar we steeds meer last van krijgen. Het beestje is ooit overgekomen uit het warme zuiden van Europa. De eikenprocessierups heeft ontzettend veel brandharen die ons jeuk en huidirritatie bezorgen.

Wistjedatjes – Processierups

De kleine zwarte haren van de eikenprocessierups zijn de boosdoeners

Wanneer je naar een processierups kijkt, zie je een beestje met heel veel lange grijze haren. Dit lijken de gemene brandharen, maar dat zijn ze niet. De wit grijze haren zien er dan wel angstaanjagend uit, maar deze haren zijn onschadelijk. De brandharen die ons heel veel overlast bezorgd zijn de minuscule kleine zwarte haartjes die de rups ook op zijn rug heeft zitten. Deze zwarte haartjes zijn de echte boosdoeners die in de lucht kunnen gaan zweven.

Een eikenprocessierups heeft wel 700.000 brandharen

Je zou het bijna niet geloven, zo’n klein beestje met zoveel haren. Toch klopt het. De eikenprocessierups heeft ongeveer 700.000 brandharen op zijn rug. En dan hebben we het dus niet over die lange wit grijze haren, maar de kleine zwarte haartjes. Dit lijken net borstels en zijn heel moeilijk te zien.  

De brandharen van de processierups kunnen 5 jaar lang voor problemen zorgen

De brandharen van de rupsen komen in de lucht terecht en kunnen daar wel 5 jaar rondzweven. Ook als de rups zelf allang dood is, kunnen zijn brandharen dus voor problemen zorgen voor mens en dier. Daarom is het zo belangrijk dat de nesten van de processierupsen snel worden verwijderd, voornamelijk in de buurt waar mensen wonen of veel komen.

Eikenprocessierupsen maken nu ook grondnesten

We weten dat de eikenprocessierups in veelal eikenbomen hun nesten maken, maar wist je dat ze nu ook grondnesten maken? Net als zijn broertje, de dennenprocessierups. Deze is al wel gesignaleerd in Nederland, maar komt nog niet zoveel voor als de eikenprocessierups.

After Sun met Aloë Vera goed helpt tegen de jeuk

De jeuk van de brandharen van de processierups is heel erg vervelend. After sun met Aloë Vera erin werkt ontzettend goed tegen deze jeuk. Zorg wel eerst dat je je huid goed gewassen hebt en andere kleding aantrekt. Ook kan je eerst met een plakbandje de brandharen van je huid afhalen voordat je de Aloë Vera opsmeert. 

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!