Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Processierups / Oma weet raad – processierups

Oma weet raad – processierups

Oma’s weten toch altijd raad! Ze hebben soms de beste trucjes en handigheidjes om problemen op te lossen. Zo ook over de juiste behandeling bij aanraking met de processierups en de jeuk die je van de brandhaartjes van de processierups krijgt.

Oma weet raad – processierups

Stappenplan bij aanraking processierups

  1. Trek direct andere kleding aan en was de besmette kleding op 60 graden.
  2. Probeer niet aan de huid te krabben, want dan verspreid je de haartjes.
  3. Probeer de brandhaartjes van je huid te krijgen door middel van plakband of een pluisjesroller en was daarna de huid goed met lauw water.
  4. Smeer de huid in met een verkoelende crème zoals bijvoorbeeld Aloë Vera.
  5. Bij ernstige klachten aan bijvoorbeeld je ogen, kan je het beste een arts inschakelen ter controle.

Plakband helpt bij verwijderen brandhaartjes

De brandhaartjes van de processierups zijn zo klein dat je ze moeilijk met het blote oog ziet. Dat maakt het verwijderen van deze haartjes van de huid ook extra lastig. Daarom is plakband een goede manier om de brandhaartjes van de huid te krijgen. Plak een goede strip op de huid en trek deze er weer af. Wanneer je dit overal op de blootgestelde huid doet, is de kans erg groot dan je de brandhaartjes van je huid hebt afgekregen.

Pluisjesrol (of pluizenroller) verwijdert brandhaartjes van de huid

Oma’s gebruiken veelal een pluisjesrol, ofwel pluizenroller, voor hun kleding. Deze pluisjesrol is ook geweldig bij het verwijderen van brandharen van de huid. De processierups heeft enorm veel brandhaartjes die hij kan afschieten en vervolgens op onze huid terecht kunnen komen. Met een plakkend voorwerp zoals de pluisjes rol kunnen deze grote hoeveelheden haartjes met gemak worden verwijderd.

Aloë Vera voor de verkoeling van de huid

Wanneer je vreselijke jeuk hebt wil je niets liever dan krabben. Toch is dit het domste wat je kunt doen, aangezien de jeuk dan alleen maar erger wordt en bovendien kan je je huid ook kapot maken en zelfs risico lopen op infecties. Kortom; krab niet, maar smeer een verkoelende crème op de huid die de jeuk weg neemt. Een crème dat goed werkt is een crème met Aloë Vera erin.

Föhnen tegen uitslag processierups

Het klinkt gek, maar wanneer je met een föhn de geïrriteerde huid warm maakt, gaat het eiwit in het gif van de processierups brandhaartjes stollen en verdwijnt de uitslag sneller. Er zijn geruchten dat het gebruik van een sauna ook kan helpen tegen uitslag van de processierups.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!