Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Papiervisjes / Wistjedatjes – Papiervisjes

Wistjedatjes – Papiervisjes

Wist je dat je om je eigendommen tegen papiervisjes te beschermen beter plastic opbergdozen kan gebruiken? En wist je dat nieuwbouwhuizen juist aantrekkelijk zijn voor papiervisjes? Lees hier meer wistjedatjes over papiervisjes.

Wistjedatjes – Papiervisjes

Wist je dat je om je eigendommen tegen papiervisjes te beschermen beter plastic opbergdozen kan gebruiken?

Professionals raden heel erg aan om boeken, fotoalbums, tijdschriften, handwerkjes of tekeningen van je kinderen of kleinkinderen op te bergen in plastic dozen in plaats van kartonnen dozen. Papiervisjes houden namelijk van papieren voorwerpen, maar zeker ook van kartonnen dozen. Op deze manier heb je twee slagen in één.

Wist je dat nieuwbouwhuizen juist aantrekkelijk zijn voor papiervisjes?

Niet alleen in oude huizen komen papiervisjes voor, steeds vaker duiken ze ook op in nieuwbouwhuizen. Dat komt omdat deze huizen goed geïsoleerd zijn en ze een goede warmteregeling in alle kamers bevatten. In de snelheid waarmee papiervisjes paren, heb je binnen de kortste keren een ware plaag in je nieuwe stekkie en dat wil je natuurlijk niet. Lucht het huis eens in de zoveel tijd helemaal door. Preventie is altijd beter dan bestrijding.

Wist je dat papiervisjes totaal niet van kou houden?

Papiervisjes houden totaal niet van kou. Leven is een stuk moeilijker en de eitjes komen niet uit wanneer het huis koel is. Wil je op een duurzame manier van de papiervisjes af? Zet de airco in de zomer aan en houd de kachels in de winter uit. Bij een temperatuur van 18 graden ontwikkelen de papiervisjes zich niet meer goed en bij een temperatuur van 15 graden nemen de papiervisjes geen voedsel meer op. Houd er wel rekening mee dat dit insect lang zonder eten kan.

Wist je dat je papiervisjes het best in samenwerking met je buren bestrijdt?

Het is verstandig om je buren in te lichten wanneer je papiervisjes gaat bestrijden. Waarschijnlijk hebben zij er ook (ongemerkt) last van. Wanneer je als enige het ongedierte bestrijdt, is de kans groot dat de papiervisjes vluchten naar de buren en zich daar vestigen. Na een paar maanden is de kans groot dat ze bij je terugkomen en dan begin je weer van voor af aan.

Wist je dat papiervisjes best wel slim zijn?

Overdag kom je de papiervisjes bijna nooit tegen, want het zijn echte nachtwerkers. Dit test je door midden in de nacht een lamp aan te doen op de plek waar je vermoedt dat ze zitten. Verder leggen ze eitjes op veel verschillende plekken. In naden en kieren, achter behang, onder tapijt, in je boekenkast, tussen oude kranten. Je kan het zo gek niet bedenken of ze zitten er. Wanneer je ze geheel wilt uitroeien, schakel dan een professionele bestrijder in.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!