Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Papiervisjesval

De situatie kan zich voordoen dat er zich papiervisjes in jouw omgeving bevinden. Wanneer er papiervisjes in jouw nabijheid zijn, is het zaak om deze insecten op te sporen en ze vervolgens te bestrijden. Er bestaan allerlei bestrijdingsmethoden ter bestrijding van papiervisjes, waaronder het gebruik van papiervisjesvallen.

Zijn papiervisjes schadelijk?

Het papiervisje is niet schadelijk voor je gezondheid, maar kan wel schade aanrichten aan jouw huis. Schade door papiervisjes wordt veelal aangebracht aan voorwerpen van papier, bijvoorbeeld boeken, fotoalbums, behang et cetera.

Werking papiervisjesval

Een van de manieren om papiervisjes te bestrijden, is om gebruik te maken van een papiervisjesval. Deze val is overigens ook te gebruiken om zilvervisjes en ovenvisjes mee te vangen. De werking is vrij simpel. Binnen in de val zit een zeer aantrekkelijk feromoon, welke papiervisjes als het ware lokt. Om bij het feromoon te komen, moeten de papiervisjes door een soort gangenstel lopen. Echter bevatten deze gangen een sterke lijmlaag, waar de papiervisjes aan blijven kleven en daardoor de lokstof niet bereiken. Ook bereiken ze de uitgang niet meer en gaan uiteindelijk dood.

Effectief?

Om zoveel mogelijk papiervisjes te vangen, is het belangrijk om de val op een strategische plek te zetten. Denk hierbij aan een boekenkast of in de warme ruimte dichtbij de cv-ketel. Let er wel op dat de val op een gelijke ondergrond staat. Wanneer de val niet volledig op de grond staat, lukt het papiervisjes niet om erin te kruipen. De werking van een papiervisjesval is ongeveer 6 maanden. Het is belangrijk om geduld te hebben en de vallen zeker niet aan te raken. Dit zorgt ervoor dat de lokgeur rondom de val weggaat, waardoor het de papiervisjes niet meer aantrekt.

Professionele bestrijding

Een papiervisjesval lijkt effectief, maar zoals al gezegd heb je veel geduld nodig. Het duurt een lange tijd voordat de papiervisjes zijn gevangen en daarnaast is het nog maar de vraag of er niet nog papiervisjes in andere ruimten zitten. Om de bestrijding effectiever te maken, moet je op meerdere plekken vallen zetten, maar dit maakt de aanschaf vrij duur. Wil je jezelf geld, tijd en moeite besparen of heb je al last van een heuse papiervisjesplaag? Dan is het verstandig om gebruik te maken van professionele ongediertebestrijding. Met hun kennis over ongedierte en de bestrijding ervan bestrijden zij binnen no-time jouw papiervisjes.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.