Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Papiervisjesspray

Om papiervisjes zelf te bestrijden, is het mogelijk om gebruik te maken van een papiervisjesspray. Deze zijn te vinden in vele doe-het-zelf-winkels. De sprays zijn speciaal ontwikkeld om papiervisjes snel en effectief te bestrijden.

Bestrijd ook andere franjestaarten met papiervisjesspray

Wist je dat de sprays ook werken tegen andere insecten, zoals ovenvisjes en zilvervisjes? Met de spuit spray je gemakkelijk in kieren en gaten en ander moeilijk bereikbare plekken waar veel papiervisjes zitten. De insecten die over de plekken lopen waar gespoten is gaan na een tijdje dood. Maar hoe werkt een papiervisjesspray precies?

Hoe werkt papiervisjesspray?

Papiervisjessprays bevatten voornamelijk permethrin en tetramethrin. Deze stoffen hebben een negatieve werking op het zenuwstelsel van papiervisjes. Het zenuwstelsel wordt zodanig aangetast dat het op een gegeven moment stopt met werken. Om de papiervisjesspray zo effectief mogelijk te gebruiken, is het belangrijk goed de gebruiksaanwijzing te lezen. Richt de spuitlans op de kieren en gaten en spray voorzichtig net zo lang tot de plaatsen zichtbaar vochtig zijn. Het is belangrijk om de ruimten die behandeld zijn na het sprayen goed te ventileren. Daarnaast dien je de spray altijd buiten het bereik van kinderen of huisdieren te houden, dit brengt namelijk gezondheidsproblemen met zich mee.

Is papiervisjesspray effectief?

De bestrijding van papiervisjes door middel van een papiervisjesspray is effectief, maar wordt niet altijd doeltreffend uitgevoerd. Vaak worden lang niet alle papiervisjes bereikt en doordat ze zich snel voortplanten, ontstaat er al gauw weer een plaag. Ook moet je oppassen waar je de papiervisjesspray gebruikt. Je kan het niet overal sprayen omdat je niet weet hoe het materiaal erop reageert. Een plint reageert heel anders op de spray dan een boek dat al vijftig jaar oud is. Ook moet je de spray niet zomaar op je kleding spuiten of in een kast waarin voedsel opgeslagen ligt. Het is ook belangrijk om te kijken hoe lang de spray doorwerkt. Sommige sprays werken wel tot vier weken door, terwijl andere sprays maar twee weken effect hebben.

Is papiervisjesspray schadelijk?

Papiervisjesspray is erg schadelijk voor de mens. Met name voor kleine kinderen is het gevaarlijk en ook als je huisdieren bezit, moet je hiermee oppassen. Zij hebben niet door dat ze ergens niet aan mogen zitten of niet ergens aan mogen likken. Biologische papiervisjesspray is voor kinderen en huisdieren een goede oplossing, omdat ze gebaseerd zijn op natuurlijke oliën, maar het is minder effectief dan de chemische middelen. Het beste laat je het bestrijden aan professionals over die hier elke dag mee werken. Zij weten hoe ze de papiervisjes moeten aanpakken en hoe ze de middelen veilig moeten gebruiken.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.