Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Papiervisjes en gezondheid

Papiervisjes, ook wel boekenvisjes, zijn niet schadelijk voor de gezondheid van de mens. Ze brengen geen ziekten over, bijten niet, steken niet en vallen de mens niet aan. Maar brengen ze verder nog schade toe?

Franjestaarten

Vaak wordt het papiervisje verward met het ovenvisje of zilvervisje. Deze franjestaarten vereisen een andere aanpak bij het bestrijden. Zorg er daarom voor dat je weet met welk insect je te maken hebt. Professionele ongediertebestrijders zijn hier zo achter en bestrijden het ongedierte voor je. Voor het snelste resultaat schakel je onze professionals in.

Papiervisjes zijn onhygiënisch

Ook de uitwerpselen van het papiervisje zijn niet direct schadelijk voor de gezondheid van de mens. Het lijkt op stof, dus vaak neem je het zo mee met het afstoffen zonder dat je het merkt. Er moet wel een lampje gaan branden wanneer je last hebt van veel papiervisjes. Dan is er waarschijnlijk iets niet helemaal pluis in je huis. Papiervisjes houden namelijk van een droge omgeving. Een droge omgeving is niet goed voor onze gezondheid, dus zorg dat je je huis goed blijft ventileren.

Schade door papiervisjes

Wanneer het papiervisje in grote aantallen in je huis voorkomt, richten ze erg veel schade aan je bezittingen. Boeken, tijdschriften, kranten, postzegelverzamelingen, fotoalbums; ze gaan er allemaal aan als je niet oppast. Ook kleren en behang zijn een lekkere prooi voor het boekenvisje. Naast de synthetische stoffen en papieren voorwerpen houden ze ook van etenswaar waar zetmeel in verwerkt is. Dus het papiervisje is ook nog weleens te vinden in de keuken. Ook niet erg hygiënisch.

Kijk uit met doe-het-zelf bestrijdingsmiddelen

Wanneer je last hebt van papiervisjes, ga je ze natuurlijk bestrijden. Denk wel goed na hoe je dit wil gaan doen. Papiervisjessprays zijn behoorlijk schadelijk. Vooral voor kinderen, zieken, ouderen en dieren. Je kunt alternatieven proberen, zoals huis-, tuin- en keukenmiddelen of biologische sprays, maar dan moet je erop rekenen dat ze minder snel en effectief werken dan de echte chemische middelen. Het best is om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Professionals weten hoe ze papiervisjes moeten bestrijden en doen dit snel, effectief en veilig.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.