Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Ovenvisjesval

Ovenvisjes in huis zijn erg vervelend. Het liefst wil je ze dan ook zo snel mogelijk bestrijden. Maar heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan wil je het liefst niet met chemische middelen de ovenvisjes bestrijden. Een ovenvisjesval kan dan een oplossing bieden.

Ovenvisjesval, papiervisjesval en zilvervisjesval

Hier leggen wij je uit hoe zo’n val werkt, hoe je het moet inzetten, zodat het tot een effectieve bestrijding leidt en wat de voor- en nadelen ervan zijn. Een ovenvisjesval is overigens ook te gebruiken om papiervisjes en zilvervisjes te bestrijden.

Hoe werkt een ovenvisjesval?

Een ovenvisjesval is als het ware een klein doosje die je op een vlakke ondergrond plaatst. In de val zit een lokstof (feromoon) waar ovenvisjes door worden aangetrokken. De ovenvisjes komen op de lokstof af en kruipen het doosje in. In de val zit een lijmlaag, waar de ovenvisjes aan vast blijven plakken. Ze komen de val niet meer uit en gaan uiteindelijk dood. Doordat het aantal ovenvisjes in huis steeds kleiner wordt, wordt ook de kans op voortplanting kleiner. Op den duur zijn alle ovenvisjes bestreden. Een ovenvisjesval werkt tot 6 maanden.

Gebruiksaanwijzing

Meestal is de val direct te gebruiken of zet je hem met een paar simpele vouwen in elkaar. Het is belangrijk om de val op een vlakke ondergrond te zetten, zodat het voor de ovenvisjes gemakkelijk is om erin te kruipen. Kies hierbij voor plekken waar zich veel ovenvisjes bevinden, zoals in de buurt van ovens, boekenkasten of warme ruimten rondom de cv-ketel. Plaats de vallen niet in de buurt van geurblokjes of geurolie. Ovenvisjes ruiken de lokstof dan niet meer. Plaats de vallen op minstens één meter afstand van deze plekken. Vervang de val na uiterlijk 6 maanden of eventueel eerder wanneer je het idee hebt dat de val niet meer werkt. Gebruikte vallen kun je gewoon bij het huisvuil weggooien.

Voor- en nadelen van een ovenvisjesval

Zoals gezegd, is een voordeel dat een ovenvisjesval geen giftige stoffen bevat en daardoor niet schadelijk is voor de gezondheid. Daarnaast heeft een ovenvisjesval een langdurige werking. Een nadeel is dat je veel geduld moet hebben voordat de hele ovenvisjesplaag is bestreden. Het beste is dan ook om meerdere vallen op verschillende plekken in je huis te plaatsen. Wil je jezelf moeite besparen? Maak dan gebruik van professionele ongediertebestrijding.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.