Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Ovenvisjes en gezondheid

Ovenvisjes zijn erg vervelend. Vooral als ze in grote plagen in je bakkerij, in je huis rondom de oven of op andere plekken voorkomen. Maar zijn ovenvisjes schadelijk voor je gezondheid?

Warme omgevingen

Ovenvisjes komen vooral af op warme omgevingen met hoge temperaturen tussen de 32 en 42 graden. Je treft ze daarom gelukkig ook niet vaak in huis aan, behalve misschien in de keuken, in de buurt van de oven. Doordat ze in huis weinig voorkomen, zijn ze gelukkig meestal onschuldig. Maar heb je een bakkerij en last van een ovenvisjesplaag? Dan is het goed om ze te laten bestrijden. In grote getalen brengen ovenvisjes namelijk wel bacteriën over en kunnen ze zorgen voor allergische reacties.

Onhygiënische omgeving

Als je ovenvisjes in je huis of bedrijfspand vindt, is dit een teken dat er iets niet pluis is. Ovenvisjes voeden zich namelijk met zetmeelhoudende voedselvoorraden, zoals brood, pasta en aardappelen. Wanneer je last hebt van ovenvisjes is dit hoogstwaarschijnlijk een teken dat je huis onvoldoende hygiënisch is en dat er veel voedingsresten aanwezig zijn. Deze onhygiënische omgeving trekt natuurlijk ook veel ander ongedierte aan. Deze brengen op hun beurt weer allerlei bacteriën en ziektekiemen met zich mee, wat wel degelijk tot gezondheidsklachten leidt.

Schade

Ook de schade die ovenvisjes leveren aan voedselverpakkingen en het voedsel dat daarbij blootgesteld wordt, trekt ander ongedierte aan. Daarnaast zorgt de schade aan behang of archiefkasten ervoor dat er veel stof vrij komt. Ook dit zorgt voor gezondheidsklachten en is dus nog een reden om ovenvisjes snel te bestrijden!

Bestrijdingsmiddelen

Ten slotte leiden ook bestrijdingsmiddelen, zoals een ovenvisjesspray, voor gezondheidsklachten wanneer ze niet op de goede manier worden gebruikt. Lees dus altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je de spray gebruikt. Maar beter is nog om gebruik te maken van professionele ongediertebestrijding. Zij weten om te gaan met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Dus zijn ovenvisjes in huis gevaarlijk?

Nee, ovenvisjes in huis zijn meestal niet gevaarlijk. Maar dit wil niet zeggen dat je ze gewoon moet laten zitten. Ovenvisjes zijn namelijk wel schadelijk als ze zich voortplanten en in grote getalen voorkomen. Daarnaast zorgen ovenvisjes indirect wel degelijk voor gezondheidsklachten. Werk je in een bakkerij en heb je ovenvisjes gezien? Of denk je dat je in je keuken last hebt van een ovenvisjesplaag? Dan is het sowieso goed om ze te laten bestrijden. Het beste is dan om gebruik te maken van professionele ongediertebestrijding en daarbij ben je bij ons aan het juiste adres!

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.