Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Oma weet raad – Ovenvisjes

Ovenvisjes in je huis zijn erg vervelend en het liefst wil je er dan ook zo snel mogelijk vanaf. Heb je kleine kinderen of huisdieren in huis? Dan wil je natuurlijk liever niet met chemische bestrijdingsmiddelen aan de gang. We geven je wat tips van oma, oftewel huismiddeltjes die helpen bij de bestrijding van ovenvisjes.

Ovenvisjes direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Ovenvisjes bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Houd de luchtvochtigheid in huis op peil

Zoals je misschien al weet, komen ovenvisjes af op een warme omgeving met een lage luchtvochtigheid. Om ovenvisjes te bestrijden moet je dus de temperatuur in huis verlagen en de luchtvochtigheid in de ruimtes waar de ovenvisjes zich bevinden verhogen. Zorg er altijd voor dat je huis goed geventileerd is. In de praktijk is dit beide echter lastig haalbaar.

Verwijder voedselbronnen

Ovenvisjes voeden zich met koolhydraten en cellulose vezels. Ze eten dus maar al te graag behang, papier en textiel, maar ook aardappelen, pasta en brood. Om ovenvisjes zo veel mogelijk uit je huis te laten verdwijnen, is het dus belangrijk om hun voeding zo veel mogelijk te verwijderen. Zorg er voor dat belangrijke papieren, documenten en boeken zijn opgeslagen in plastic opbergboxen. Door kartonnen dozen te vermijden, neem je een belangrijke voedselbron van de ovenvisjes weg. Berg ook etensresten goed op en zorg ervoor dat behang naadloos op de muren gebracht wordt.

Ovenvisjes lokken met fruit

Ovenvisjes vang je door ze met lokvoer in een plastic zak te lokken. Een banaan of aardappel is zo’n lokvoer waar veel ovenvisjes op af komen. Snijd de banaan of aardappel doormidden en leg deze in een open plastic zak die eenvoudig te sluiten is. Ovenvisjes komen op het voedsel af en gaan van de banaan of aardappel eten. Sluit het zakje snel en verwijder het uit je huis. Een milieuvriendelijker manier is om de banaan of aardappel in een gladde kom te leggen. Ovenvisjes hebben namelijk moeite om zich te verplaatsen over gladde oppervlakten, waardoor je ze makkelijk kunt verwijderen.

Tips tegen ovenvisjes

En dan nog wat overige tips of huismiddeltjes die kunnen helpen om ovenvisjes uit je huis te laten verdwijnen. Probeer bijvoorbeeld eens om een toiletblok in de buurt van ovenvisjes te leggen. Maak er een klein sneetje in zodat de geur goed vrijkomt. Of strooi wat mierenpoeder op plekken waar je veel ovenvisjes tegenkomt. Ook kun je lavendelolie op een doekje doen en in de buurt leggen van de ovenvisjes. De werking van deze huismiddeltjes is echter niet bewezen.