Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Geen haast? Chat met onze chatbot
Home / Muizen / Wistjedatjes – Muizen

Wistjedatjes – Muizen

Wist je dat muizen dol zijn op de krachtige geur en smaak van pindakaas? En wist je dat muizen zich door een opening van slechts 5 millimeter wringen? Lees hier alles wat je wilt weten over muizen!

Wistjedatjes – Muizen

Kan je pindakaas gebruiken om muizen in de val te lokken?

Ter bestrijding van muizen is het aanbrengen van pindakaas op een muizenval of een muizenlokdoosje een zeer effectieve methode. Doordat pindakaas een plakkerige substantie is, duurt het gemiddeld wat langer voor de muis om dit te consumeren waardoor de val sneller afgaat. En wist je dat een ander voordeel van het gebruik van pindakaas is dat het minder snel vervangen moet worden door de langere houdbaarheidsduur?

Wist je dat muizen relatief weinig water nodig hebben?

Dit komt doordat de muizen al genoeg vocht opnemen uit het voedsel wat zij binnenkrijgen. Wanneer er wel water in de buurt is, drinken de muizen gemiddeld zo’n 3 milliliter op een dag. Muizen worden gezien als alleseters. Echter bestaat het voornaamste voedsel van de muizen uit:

  • noten
  • zaden
  • granen
  • kleine insecten
  • hun eigen uitwerpselen

Muizen eten hun eigen uitwerpselen, omdat dit goede vitaminen bevat die de stofwisseling stimuleert.

Hoe bouwen muizen een muizennest?

Wanneer muizen zich voortplanten, bouwen zij een muizennest. Dit nest bestaat uit isolatiematerialen en restafval zoals takjes, karton of papier. Dit materiaal knagen de muizen zo kapot en gebruiken dit vervolgens voor het bouwen van hun nest. Daarnaast gebruiken de muizen hun eigen haren om het nest te verzachten voor hun jongen.

Muizen eten op wel twintig verschillende plekken per nacht.

Muizen eten op veel verschillende plekken rondom hun nest. Ze eten op elke plek een kleine hoeveelheid voedsel van ongeveer 0,15 gram. Ze zijn ook echte alleseters, dus eten alles wat ze op hun route tegenkomen.

Muizen hebben indrukwekkende springkwaliteiten.

Muizen kunnen tot wel 25 cm hoog springen. Dit is dan ook voor veel mensen een reden om bang te zijn voor deze dieren. Stel je voor dat ze ineens op je schoot springen. De snelheid van deze dieren is voor vele angstaanjagend, laat staan dat ze ook nog eens ver kunnen springen.

Muizen hebben een bijzonder goed gehoor, reuk en tastzin.

Muizen hebben een zeer goed gehoor en kunnen ultrasone golven tot wel 90 khz horen. Ze kunnen ook op deze frequentie met elkaar communiceren. Muizen voelen met hun snorharen en vertrouwen op hun reuk, tastzin en gehoor. Ze kunnen namelijk niet goed zien.

Muizentanden groeien met een snelheid van 0,03 cm per dag.

Muizen zijn knaagdieren en knagen aan alles wat los en vast zit. Hun tanden blijven dan ook doorgroeien en moeten geslepen blijven. De snelheid waarmee hun tanden weer aangroeien is 0,03 cm per dag. De beestjes moeten flink doorknagen dus.

Hoe snel ontstaat een muizenplaag?

Uit een experiment is gebleken dat er bij een aantal van 24 muizen, waarvan 12 mannen en 12 vrouwen een aantal van 2000 muizen is ontstaan na een duur van acht maanden. De huismuis kan zich zo’n tien keer voortplanten in een periode van een jaar. De jongen worden geboren na een draagtijd van slechts 20 tot 30 dagen. Voor je het weet, heb je een hele muizenplaag.

Hoe komen muizen je huis binnen?

Door het flexibele skelet van de muizen is het mogelijk voor sommige muizen om om hun as te draaien, daardoor kunnen ze zich zelfs door een opening van slechts 5 millimeter wringen. De meeste muizen in je huis zijn binnen gekomen via smalle doorgangen of leidingen om zich vervolgens te settelen op rustige plekken. Zulke rustige plekken zijn bijvoorbeeld de zolder, tussen de muur of achter de koelkast.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123