Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Wistjedatjes – Muizen

Wist je dat muizen dol zijn op de krachtige geur en smaak van pindakaas? En wist je dat muizen zich door een opening van slechts 5 millimeter wringen? Lees hier alles wat je wilt weten over muizen!

Muizen direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Muizen bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Kan je pindakaas gebruiken om muizen in de val te lokken?

Ter bestrijding van muizen is het aanbrengen van pindakaas op een muizenval of een muizenlokdoosje een zeer effectieve methode. Doordat pindakaas een plakkerige substantie is, duurt het gemiddeld wat langer voor de muis om dit te consumeren waardoor de val sneller afgaat. En wist je dat een ander voordeel van het gebruik van pindakaas is dat het minder snel vervangen moet worden door de langere houdbaarheidsduur?

Wist je dat muizen relatief weinig water nodig hebben?

Dit komt doordat de muizen al genoeg vocht opnemen uit het voedsel wat zij binnenkrijgen. Wanneer er wel water in de buurt is, drinken de muizen gemiddeld zo’n 3 milliliter op een dag. Muizen worden gezien als alleseters. Echter bestaat het voornaamste voedsel van de muizen uit:

  • noten
  • zaden
  • granen
  • kleine insecten
  • hun eigen uitwerpselen

Muizen eten hun eigen uitwerpselen, omdat dit goede vitaminen bevat die de stofwisseling stimuleert.

Hoe bouwen muizen een muizennest?

Wanneer muizen zich voortplanten, bouwen zij een muizennest. Dit nest bestaat uit isolatiematerialen en restafval zoals takjes, karton of papier. Dit materiaal knagen de muizen zo kapot en gebruiken dit vervolgens voor het bouwen van hun nest. Daarnaast gebruiken de muizen hun eigen haren om het nest te verzachten voor hun jongen.

Hoe snel ontstaat een muizenplaag?

Uit een experiment is gebleken dat er bij een aantal van 24 muizen, waarvan 12 mannen en 12 vrouwen een aantal van 2000 muizen is ontstaan na een duur van acht maanden. De huismuis kan zich zo’n tien keer voortplanten in een periode van een jaar. De jongen worden geboren na een draagtijd van slechts 20 tot 30 dagen. Voor je het weet, heb je een hele muizenplaag.

Hoe komen muizen je huis binnen?

Door het flexibele skelet van de muizen is het mogelijk voor sommige muizen om om hun as te draaien, daardoor kunnen ze zich zelfs door een opening van slechts 5 millimeter wringen. De meeste muizen in je huis zijn binnen gekomen via smalle doorgangen of leidingen om zich vervolgens te settelen op rustige plekken. Zulke rustige plekken zijn bijvoorbeeld de zolder, tussen de muur of achter de koelkast.