Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Geen haast? Chat met onze chatbot
Home / Muizen / Oma weet raad – Muizen

Oma weet raad – Muizen

Wil je muizen zelf bestrijden, maar heb je geen idee hoe? Lees dan hier oma’s tips en bestrijdt met huismiddeltjes de muizen in huis.

Oma weet raad – Muizen

Muizen zelf bestrijden

Wanneer er muizen in je huis bevinden, dan is dit zeer vervelend. Muizen veroorzaken gezondheidsrisico’s, schade aan meubilair en geluidshinder door geknaag. Om deze redenen is het te adviseren om de muizen te bestrijden. Ter bestrijding van muizen zijn er verschillende methoden:

  • het zetten van muizenvallen
  • het verspreiden van muizengif
  • het neerzetten van muizenlokdoosjes

Ben je echter meer een doe-het-zelver? Dan zijn deze ‘Oma weet raad – muizen’ tips perfect voor jou! Deze tips zijn makkelijk te realiseren en bestaan uit ingrediënten die je waarschijnlijk al in je huis hebt liggen. We willen hier wel bij zeggen dat het geen methoden zijn met gegarandeerde resultaten. Wil je er zeker van zijn dat de muizen snel je huis uit zijn? Schakel dan een professionele en gecertificeerde ongediertebestrijder in.

Muizen lokken met pindakaas

Je hebt vast al eens gehoord dat je een stukje kaas of appel kan gebruiken om muizen te lokken. Pindakaas is echter effectiever. Je smeert de pindakaas uit op de muizenval of plaatst het binnenin een muizenlokdoosje. Muizen zijn verzot op pindakaas, wanneer ze het ruiken, gaan ze meteen af op de geur. Het is tevens een mogelijkheid om de pindakaas uit te smeren op een stukje kaas of op het boveneinde van een lucifer. De muizen eten dan niet alleen de pindakaas op, maar ook de zwavel van de lucifer. Dit middel is toe te passen op een diervriendelijke val waarbij de muis levend gevangen wordt, of op een muizenklem.

Muizen verjagen met geuren

Wanneer het aanbrengen van pindakaas niet werkt, is het een mogelijkheid om de muizen te verjagen met geuren. Er is gebleken dat muizen geen afkeer hebben voor de sterke geur van Eucalyptusolie of muntolie. Door een schaaltje met wat eucalyptus of munt neer te zetten in de nabijheid van de muis blijft de muis voor een lange tijd weg. Het grote nadeel van deze methode is dat geuren op een gegeven moment zijn uitgewerkt. Het bijvullen van het potje is dus erg belangrijk en kan gemakkelijk worden vergeten.

Professionele muizenbestrijding

Er is gebleken dat je bij het bestrijden van de muizen ook gebruik kunt maken van middelen die zich reeds in huis bevinden. Werkt het uitsmeren van pindakaas of het verspreiden van een sterke frisse geur niet, probeer dan een van de andere bestrijdingsmethoden. Is dit vooralsnog geen succes of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Aarzel dan niet en bel een van onze professionele ongediertebestrijders die je graag helpen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123