Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Muizen / Oma weet raad – Muizen

Oma weet raad – Muizen

Wil je muizen zelf bestrijden, maar heb je geen idee hoe? Lees dan hier oma’s tips en bestrijdt met huismiddeltjes de muizen in huis.

Oma weet raad – Muizen

Muizen zelf bestrijden

Wanneer er zich muizen in je huis bevinden, dan is dit zeer vervelend. Muizen veroorzaken gezondheidsrisico’s, schade aan meubilair of geluidshinder door geknaag. Om deze redenen is het te adviseren om de muizen te bestrijden. Ter bestrijding van muizen zijn er verschillende methoden:

  • het zetten van muizenvallen
  • het verspreiden van muizengif
  • het neerzetten van muizenlokdoosjes

Ben je echter meer een doe-het-zelver? Dan kun je ook een van oma’s tips hanteren. Deze tips zijn makkelijk te realiseren en bevatten vaak ingrediënten die in elk huishouden voorkomen.

Muizen lokken met pindakaas

Men plaatst meestal een stukje kaas of appel om de muizen te lokken. Echter is dit ook te vervangen worden door pindakaas. Je smeert de pindakaas uit op de muizenval of plaatst het binnenin het muizenlokdoosje. Muizen zijn verzot op pindakaas. Wanneer zij het ruiken, gaan ze meteen af op de geur. Het is tevens een mogelijkheid om de pindakaas uit te smeren op een stukje kaas of op het boveneinde van een lucifer. De muizen eten dan niet alleen de pindakaas op, maar ook de zwavel van de lucifer. Dit middel is toe te passen op een diervriendelijke val waarbij de muis levend gevangen wordt of bij een muizenklem.

Muizen verjagen met geuren

Wanneer het aanbrengen van pindakaas niet werkt, is het een mogelijkheid om de muizen te verjagen door gebruik te maken van geur. Er is gebleken dat muizen niet opgewassen zijn tegen de sterke geur van Eucalyptusolie of muntolie. Door een schaaltje met wat eucalyptus of munt neer te zetten in de nabijheid van de muis blijft de muis voor een lange tijd weg. Wanneer de geur wegtrekt, vul je het potje opnieuw met deze ingrediënten om de muizen uit de buurt te houden.

Professionele muizenbestrijding

Er is dus gebleken dat je bij het bestrijden van de muizen ook gebruik kunt maken van middelen die zich reeds in huis bevinden. Werkt het uitsmeren van pindakaas of het verspreiden van een sterke frisse geur niet, probeer dan een van de andere bestrijdingsmethoden. Is dit vooralsnog geen succes of heb je hulp nodig bij de bestrijding? Aarzel dan niet en bel een van onze professionele ongediertebestrijders die je graag helpen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Je betaald géén voorrijkosten
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijders staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.