Muizenvallen

Muizen in huis, het kan iedereen overkomen. Wanneer je overlast ondervindt van deze muizen, dan is het bestrijden van de muizen een mogelijkheid. Voor het zelf bestrijden van muizen zijn er verschillende methodes. Een van deze methodes is het gebruik van muizenvallen, waarbij je de keuze hebt uit:

  • diervriendelijke muizenvallen
  • niet-diervriendelijke muizenvallen

Beide vallen zorgen ervoor dat de muis gevangen wordt en hierbij geen mogelijkheid tot ontsnappen heeft.

Diervriendelijke muizenval

Sommige mensen verkiezen het gebruik van een diervriendelijke muizenval boven het gebruik van een dodelijke val. Het voordeel van het gebruiken van een diervriendelijke val is dat de muizen gevangen worden en niet gedood worden. Door een blokje kaas of een stukje appel in de val te plaatsen, wordt de muis naar de val gelokt. De val plaats je het beste naast muren of nabij smalle ruimtes. Wanneer de muis eenmaal de val binnen is, is er geen mogelijkheid meer om naar buiten te komen. De muis moet op een afstand van 100 meter vrijgelaten worden, zodat de hij niet meer terugkeert.

Muizenklem zetten

De muizenklem is een niet-diervriendelijke muizenval waarbij de muis vastgeklemd wordt en vervolgens leidt aan een snelle dood. De val bestaat uit een smal houten plateau met daarop een metalen beugel en een gespannen veer. Wanneer de muis het lokaas de klem aanraakt, komt de metalen beugel in een abrupte beweging naar beneden. Deze val is niet diervriendelijk, maar wel degelijk effectief. Het plaatsen van een of meerdere vallen verkleint de kans op muizen in jouw huis. Om de muis naar de klem te lokken, leg je wederom een stukje kaas of appel in de val.

Professionele muizenbestrijding

Met muizenvallen kun je dus muizen bestrijden. Toch is het lastig om hier alle muizen mee te vangen. En heb je last van een heuse muizenplaag? Dan moet je wel heel veel vallen plaatsen als je alle muizen wilt vangen. Het is vooral van belang dat je snel handelt, want muizen planten zich razendsnel voort. Voor een effectieve muizenbestrijding schakel je daarom het beste hier een professionele ongediertebestrijder in.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!