Muizenplaag

Een muizenplaag ontstaat vaak wanneer het kouder wordt. De muizen gaan dan op zoek naar plekken die warm zijn en waar zij genoeg voedsel binnen bereik hebben. Vanaf dat moment heb jij kans op muizen in huis.

Muizen vind je overal

Sommige muizenplagen ontstaan buiten, in de buurt van een bouwterrein bijvoorbeeld. Het natuurlijke leefmilieu van de muis wordt verstoord doordat de muizen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Dit heeft een lokale verplaatsing van de groep muizen tot gevolg. De plagen doen zich ook voor in de buurt van steden, in de stad zijn genoeg warme huizen waar muizen geborgenheid vinden en waar er genoeg in voedsel wordt voorzien.

Voortplanting van de muis

De meest voorkomende muis in Nederland is de huismuis. Deze muis vermenigvuldigt zich in een mum van tijd. De huismuis is in staat zich hooguit tien keer voor te planten binnen een jaar, dit heeft een snelle toename van de muizenpopulatie tot gevolg. Dit wordt ook wel een muizenplaag genoemd. De muizen eten allerlei soorten versnipperingen van hout, draad, papier en ander huiselijk materiaal. Meestal vertrekken de muizen weer wanneer het warmere seizoen aanbreekt en er genoeg voedsel buitenshuis beschikbaar is.

Risico’s van een muizenplaag

De aanwezigheid van een muizenplaag brengt verschillende risico’s en gevaren met zich mee.

  • Zo knaagt de muis aan allerlei huiselijk materiaal wat vernieling van het meubilair of houtwerk tot gevolg heeft. Door de smalle omvang van de muis baant de muis ook een weg naar elektriciteitskabels om deze vervolgens aan te vreten.
  • Een muis is van nature een vies en onhygiënisch diertje dat mogelijk schadelijk is voor onze gezondheid. Sommige muizen bezitten een virus wat eveneens de gezondheid mogelijk aantast, dit virus wordt dan aangedragen ten gevolge van kruisbesmetting.

Hoe kom je van een muizenplaag af?

Er zijn verschillende manieren om van muizen af te komen. De reguliere methoden hiervoor zijn:

Wij adviseren direct de hulp in te schakelen van een professionele ongediertebestrijder. Zo zorg je ervoor dat je de muizen definitief bestrijdt. Onze professionele ongediertebestrijders staan graag voor je klaar, dus vind hier jouw bestrijder uit de buurt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!