Muizenlokdoosjes

Heb jij last van een of meerdere muizen in je huis, dan is het van belang om de muizen te bestrijden. Muizen zijn onhygiënische knaagdieren die verschillende ziektes met zich mee dragen en veel schade aan voedsel, meubilair en kabels veroorzaken. Ter bestrijding van de muizen worden verschillende methodes gehanteerd. Deze zijn het verspreiden van muizengif, het uitzetten van muizenvallen of het plaatsen van muizenlokdoosjes. Deze methoden moeten ervoor zorgen dat de muis uit je huis verdwijnt en je hier verder geen last van ondervindt.

Soorten muizenlokdoosjes

Er zijn twee soorten muizenlokdoosjes, in de ene zit lokaas inbegrepen en bij de andere niet, maar hoe ziet een een muizenlokdoosje eruit?

  • De lokdoosjes zijn meestal kartonnen constructies waarvan je er meerdere moet verspreiden in huis.
  • De muizenlokdoosjes hebben een waarschuwingsteken om mensen te attenderen op de datgene waar het doosje naar leidt.
  • De lokdoosjes zijn vanbinnen voorzien van een beschermlaag dat bestaat uit polytheen. Hierdoor blijft het lokaas langer vers en vangt het geen vocht.
  • De muizenlokdoosjes bestaan tevens uit zijingangen die geopend worden door hard te duwen. Op deze manier kan het aas in het doosje worden geplaatst wat de muizen lokt.

Hoe gebruik je een muizenlokdoosje?

De muizenlokdoosjes zijn het meest effectief wanneer deze in de buurt van de muizen worden geplaatst. Zo bevinden muizen zich meestal in de buurt van voedsel, bijvoorbeeld in de keuken. De lokdoosjes zijn minder bruikbaar wanneer zij in contact zijn gekomen met water. Tevens moeten de muizenlokdoosjes uit de buurt worden gehouden van huisdieren. Doordat de lokdoosjes giftige stoffen bevatten, is het van belang dat je je handen wast na het gebruik ervan. De inhoud van het muizenlokdoosje dient regelmatig gecontroleerd te worden om indien nodig het lokmiddel bij te vullen. Wanneer de muis is bestreden, doe je de muis in een plastic omhulsel.

Lokdoosjes plaatsen tegen muizen

Door muizenlokdoosjes in je huis te plaatsen, wordt de kans groter dat je de muis vangt en vervolgens uit je huis verwijdert. Echter is de kans groot dat de muis ontsnapt en dat je vooralsnog opgescheept zit met de muizen. Wanneer je direct van de muizen in huis af wilt, aarzel dan niet en schakel hier een van onze professionele ongediertebestrijders in voor een effectieve muizenbestrijding.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!