Muizengif

Hoor je ‘s nachts knagende geluiden of het getrippel van kleine beestjes, dan duidt dit hoogstwaarschijnlijk op de aanwezigheid van muizen in huis. Als de muizen zich bevinden in of rondom jouw omgeving, ondervind je hier veel last van. Het is van belang om uit de buurt van de muizen te blijven of ze te bestrijden, omdat de muizen gezondheidsrisico’s, geluidhinder en schade veroorzaken. Er zijn verschillende mogelijkheden om de muizen te bestrijden. Zo zijn het zetten van muizenvallen en het verspreiden van muizenlokdoosjes in combinatie met muizengif effectieve methoden ter bestrijding van muizen.

Waar zitten muizen in huis?

Om muizen te bestrijden, moeten de muizen eerst worden gesignaleerd.

  • Muizen zijn niet de meest hygiënische dieren en laten overal hun urine en uitwerpselen achter met een muskusachtige geur. De uitwerpselen van de muizen zien eruit als kleine, zwarte keutels.
  • Een ander belangrijk kenmerk van muizen is dat het knaagdieren zijn en ze daarom knagen aan alles wat los of vast zit. Dit heeft schade aan voedsel, meubilair en kabels tot gevolg. Het knaaggedrag van de muis is herkenbaar aan de kleine groeven die zij achterlaten op de materialen.
  • Ook kun je muizen horen. Hoor je ’s nachts geluiden? Dit kunnen trippelende of knagende muizen zijn.

Verspreiden van muizengif

Wanneer je een of meerdere muizen hebt gesignaleerd, is er de mogelijkheid om muizenvallen te plaatsen of om muizenlokdoosjes te verspreiden in combinatie met muizengif. Bij het gebruik van muizengif worden zogenoemde muizenkorrels in de daarvoor bestemde muizenlokdoosjes geplaatst. Bij het gebruik van muizengif is het belangrijk dat er geen andere voedselresten aanwezig zijn. De lokdoosjes zet je neer op de plekken waar de muizen regelmatig worden gesignaleerd. De muizen komen af op deze doosjes en nemen de korrels op waarna zij vergiftigd raken. Er moeten wel genoeg korrels in de doosjes worden geplaatst.

Effectief muizen bestrijden

De muizenlokdoosjes hebben als resultaat dat de muizen vergiftigd raken en niet terugkeren. Door verschillende muizenlokdoosjes te plaatsen in de omgeving van de muizen, wordt de kans op muizen kleiner. Wanneer je twijfelt om muizengif te gebruiken i.v.m. risico’s kun je altijd hier de hulp inschakelen van onze professionele ongediertebestrijders. Wij staan graag voor je klaar om je te helpen bij het bestrijden van alle soorten ongedierte.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!