Muizen vangen

Wanneer je muizen in je huis hebt, levert dit hinderlijke situaties op. Zo zorgen muizen voor veel geluidshinder door het knagende geluid dat zij veroorzaken. Tevens richten muizen schade aan aan al jouw meubilair. Bovendien zijn ze erg onhygiënisch. Om deze redenen is het van belang dat je muizen bestrijdt. Er zijn verschillende mogelijkheden bij het bestrijden van muizen. Een van van die mogelijkheden is het vangen van muizen. Je kunt muizen levend vangen of een snelle dood laten ervaren door het gebruik van muizenvallen.

Muizen levend vangen

Om muizen levend te vangen, heb je een muizenval of een muizenlokdoosje nodig. Deze val zorgt ervoor dat de muis slechts tijdelijk gevangen gehouden wordt en niet wordt gedood. De meeste van deze levende of diervriendelijke muizenvallen maken gebruik van een wipwerking of een klepwerking. Muizen vangen, maar hoe?

  • Om de muizen te lokken, plaats je een stukje appel of kaas in de val.
  • Wanneer de muis de val eenmaal binnen is getreden, zorgt de klep of de wip ervoor dat de muis niet naar buiten kan.
  • De muis laat je vrij op een afstand van minimaal 100 meter, zodat de muis niet terugkeert.

Dodelijke muizenvallen

Door een muizenklem te plaatsen, ben je ervan verzekerd dat de muis niet terugkomt. De muizenklem bestaat uit een houten plateau met daaraan een metalen beugel die een abrupte beweging maakt wanneer een muis ermee in aanraking komt. Bij het zetten van deze muizenklem moet men bewust zijn van de risico’s. Zo is de kans groot dat de muis niet altijd op de juiste manier in de muizenval vast komt te zitten en daardoor maar half geraakt wordt, waardoor het beestje meer lijdt dan nodig is. Een andere dodelijke bestrijdingsmethode is het verspreiden van muizengif. Bij contact met dit gif wordt de muis vergiftigd.

Zelf muizen vangen

Je kunt ervoor kiezen om een diervriendelijke val te gebruiken ter verwijdering van muizen om zo de muis elders vrij te laten. Of je kiest ervoor om een muizenklem of muizengif te gebruiken die ervoor zorgt dat de muis niet terugkeert. Aan de verschillende bestrijdingsmethoden zijn risico’s verbonden. Voor een effectieve muizenbestrijding laat je onze professionele ongediertebestrijders langskomen. Eentje bij jou uit de buurt, vind je hier.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!