Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Motmuggen / Wistjedatjes – Motmuggen

Wistjedatjes – Motmuggen

Wist je dat een motmug nog kleiner is dan een halve centimeter? En wist je dat motmuggen overdag slapen? Lees hier nog meer wistjedatjes over motmuggen.

Wistjedatjes – Motmuggen

Wist je dat een motmug nog kleiner is dan een halve centimeter?

Een motmug is heel klein, namelijk maar 4 millimeter lang. Door de vleugels lijken ze groter. En wist je dat motmuggen eruit zien als een driehoekje? Dit komt door de vorm van de vleugels. Op de borst en op de vleugels hebben ze haar. Zodra een motmugje iets vangt, vallen de haren er snel af. De rug van de motmug is langer dan de buik. Hierdoor is het achterlijf van een motmug gebogen.

Wist je dat motmuggen overdag slapen?

In daglicht zijn motmuggen meestal niet actief. Ze rusten overdag. Het liefste binnen in een huis in de schaduw. Ze zitten vaak op een muur in bijvoorbeeld de douche of het toilet. Ze zitten dan met hun vleugels als dakpannen over elkaar geslagen. Van een afstand zien ze eruit als een harig driehoekje. Zodra het donker begint te worden, gaan de beestjes echt leven. Ze gaan op zoek naar organisch materiaal, zoals schimmels en bacteriën.

Wist je dat een motmug niet kan steken of bijten?

Een motmug steekt of bijt niet. Gezien de naam van het beestje, zou je dat wel verwachten. Ondanks dat een motmug niet bijt of steekt, draagt het beestje wel schadelijke bacteriën met zich mee. Dit komt omdat motmuggen het liefste in rioleringen leven. Zodra ze vanuit een riool bij jou in huis komen, worden deze bacteriën automatisch meegenomen. Daarom is het van belang om motmuggen te bestrijden.

Wist je dat je met plakband een motmug kan vangen?

Een middel om motmuggen te constateren en te vangen is plakband. Veel mensen hebben last van motmuggen rondom afvoerputjes. Om erachter te komen of motmuggen daadwerkelijk je huis binnen komen via het afvoer is het gebruik van plakband. Je plakt voordat je gaat slapen plakband over de afvoerputjes. Zorg ervoor dat de putjes goed droog zijn. Plak niet het hele putje af, enkel 1 of 2 lijntjes is voldoende. De volgende ochtend is te zien of er motmuggen aan de plakrand vast zitten.

Wist je dat motmuggen eitjes leggen in het haar in een putje?

Rioleringen en afvoeren zijn geliefde plekken voor motmuggen. Mensen die last hebben van motmuggen in huis, hebben waarschijnlijk de afvoerputjes niet goed schoon gemaakt. Een doucheputje bijvoorbeeld zit vol met haar als je het niet schoonmaakt. Dit is een perfecte situatie voor motmuggen om eitjes in te leggen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!