Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Motmuggen / Oma weet raad – Motmuggen

Oma weet raad – Motmuggen

Last van motmuggen in je huis en wil je proberen om motmuggen zelf te bestrijden? Probeer dat dan eens met huismiddeltjes. Hoe en wat, dat lees je hier.

Oma weet raad – Motmuggen

Motmuggen zelf bestrijden

Motmuggen in je huis is niet prettig en je wilt zo snel mogelijk van deze beestjes af. Voordat je contact opneemt met een professioneel ongediertebestrijder, kan je proberen om motmuggen zelf te bestrijden met huismiddeltjes. Oma weet altijd raad met huismiddeltjes en heeft handige trucs om van de motmuggen af te komen. Het is niet altijd effectief genoeg om een grote motmuggenplaag te bestrijden, maar je kan het altijd proberen voordat je professionele motmuggenbestrijding inschakelt.

Afvoerputjes controleren met plakband

Zie je geregeld motmuggen rondvliegen bij afvoeren, maar weet je niet zeker of ze daadwerkelijk uit de putjes komen? Voer dan onderstaande stappen uit.

  1. Maak de afvoerputjes goed droog voor je gaat slapen.
  2. Plak vervolgens plakband over het putje heen. Zorg ervoor dat je het putje niet helemaal afplakt.
  3. Doordat de plakrand naar beneden zit, komen de motmugjes vast te zitten.
  4. Bekijk het plakband de volgende ochtend. Zitten er motmuggen vast aan het plakband? Dan weet je waar ze vandaan komen en heb je de bron te pakken. Vervolgens kan je overgaan tot bestrijden.

Kokend water, azijn en bleek

In veel gevallen komen motmuggen in je huis via afvoeren. Afvoeren zijn vaak smerig en motmuggen houden van viezigheid. Een oplossing om van deze beestjes af te komen, is dan ook het reinigen van de afvoeren. Giet liters kokend water door de afvoeren. Azijn en bleek zijn middeltjes die de reiniging verbeteren. Voeg één van deze middeltjes toe aan het water en de afvoeren worden schoon. Met als resultaat dat motmuggen het geen fijne plek meer vinden om eitjes te leggen en op zoek gaan naar een nieuwe leefomgeving.

Mix van zuiveringszout en azijn

Zuiveringszout, ook wel baking soda genoemd, is een reinigingsmiddel en doodt bacteriën. Maak een mengsel van zuiveringszout en azijn en giet deze mix door de afvoeren. Het mengsel doodt de aanwezige motmuggen en maakt tegelijkertijd de afvoeren schoon. Herhaal dit meerdere keren.

Stofzuiger en motmuggen

Heb je last van motmuggen op andere plekken in het huis dan in de buurt van afvoeren? Dan is de stofzuiger een handig middel. De stofzuiger kan de meestal onmogelijke plekken wel bereiken. Helemaal als je het voetstuk verwijdert van de stofzuiger. In sommige gevallen zitten de motmuggen tegen het plafond en in kieren. Vergeet niet om de stofzuigerzak weg te gooien na gebruik. Anders is de kans aanwezig dat de motmuggen alsnog terugkomen.

Werken oma’s trucs niet zoals je had verwacht? Dan heb je waarschijnlijk last van een motmuggenplaag. Bestrijding door een gecertificeerde ongediertebestrijder is dan noodzakelijk.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!