Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Motmuggen / Motmuggenbestrijding

Motmuggenbestrijding

Motmuggen in je huis zijn vervelend en niet gewenst in onze leefomgeving. Naast dat volwassen motmuggen bacteriën verspreiden vanuit de broedplaats, wat niet goed is voor onze gezondheid, is het ook hinderlijk voor het wooncomfort als er continu beestjes rondvliegen. Wacht niet te lang met bestrijden van motmuggen.

Motmuggenbestrijding

Motmuggenplaag

Motmuggen leggen continu eitjes in de broedplaats en ze vermenigvuldigen in rap tempo. Tijd voor actie dus. Het is mogelijk om motmuggen zelf te bestrijden of te kiezen voor een professionele motmuggenbestrijding.

Motmuggen zelf bestrijden

Motmuggen zelf bestrijden is een lastige klus. Allereerst moet de bron aangepakt worden. Een lek in je riolering en stilstaand water zijn aangename plekken voor motmuggen. Ook een defect aan een kraan kan aanleiding zijn voor een motmug. Het belangrijkste is om deze defecten op te lossen. Dit kost tijd, maar helpt bij het bestrijden van de beestjes. Zodra je ervoor gezorgd hebt dat deze plekken niet meer interessant zijn voor motmuggen, ben je hopelijk af van de overlast. Echter is dit niet altijd het geval. Blijf je last hebben van de beestjes? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder.

Motmuggen voorkomen

Voor de toekomst is het van belang dat je weet hoe je opnieuw overlast van motmuggen voorkomt. Hieronder een aantal tips om overlast te beperken:

 • Lekkage? Repareer zo snel mogelijk de leidingen.
 • Voorkom stilstaand water en spoel geregeld de leidingen door.
 • Reinig geregeld de dakgoten en afvoeren.
 • Vermijd open leidingen. Koop hier een afsluitbare dop voor.
 • Heb je kruipruimtes in het huis? Voorzie de vloer van een laagje zand.
 • Verzamel geen organisch materiaal in de tuin.

Professionele motmuggenbestrijding

In veel gevallen blijven mensen last houden van motmuggen. Ondanks dat ze zelf het nodige hebben gedaan om van de beestjes af te komen. Doordat motmuggen zich snel voortplanten en de broedplaats ontzettend lastig te vinden is, is zelf bestrijden erg lastig. Uiteindelijk kiezen veel mensen dan ook voor professionele motmuggenbestrijding. Professionele ongediertebestrijders hebben de nodige ervaring op het gebied van motmuggen. Ze weten de lastige broedplaatsen te vinden. En daarnaast weten ze de mankementen in het huis te vinden waardoor motmuggen graag jouw leefomgeving opzoeken. Vind hier de motmuggenbestrijder bij jou uit de buurt.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!