Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Motmuggen / Motmuggen in je huis

Motmuggen in je huis

Motmuggen zien eruit als schattige, kleine vliegjes. Ondanks dat ze motmuggen heten, steken ze niet. Toch is het verstandig om motmuggen in je huis te weren. Het beste is natuurlijk om ze überhaupt geen kans te geven om in je woning te komen, maar dat is een lastige klus. Binnen een paar dagen kunnen ze in grote getale rondvliegen in je huis.

Motmuggen in je huis

Verspreiding bacteriën via motmuggen

De larven van motmuggen leven in de broedplaats, hier voorzien ze zichzelf ook van voedsel. Zij zijn eigenlijk zinvol voor het milieu, ze leven namelijk van algen, schimmels en bacteriën op verontreinigde en onhygiënische plekken. Hier ervaren wij geen directe hinder van. Maar de volwassen motmuggen nemen de bacteriën vanuit de broedplaats mee naar onze leefomgeving. Dit is wel schadelijk voor mensen en hun gezondheid. Vooral mensen met een lage weerstand, jonge kinderen en ouderen kunnen hier hinder van ondervinden.

Motmuggenplaag

Motmuggen vermenigvuldigen zich razendsnel. Een eitje van de motmug is erg klein en bruinachtig van kleur. Een motmug legt per keer tussen de 10 en 200 eitjes tegelijk. Uit de eitjes ontstaan larven. Een larve lijkt op een klein wormpje. Ze hebben geen poten. Het duurt 20 tot 40 uur voordat een larfje transformeert in een motmug. Dit is vrij snel en daarnaast overleven ze in de meest barre omstandigheden. Daardoor gaan er ook maar weinig larven dood en komen er in heel weinig tijd veel motmuggen bij. Zodra motmuggen jouw leefomgeving hebben uitgekozen, is de kans dus ook groot dat er een ware motmuggenplaag ontstaat.

Motmuggen in je huis bestrijden

Doordat larven en motmuggen onder extreme omstandigheden kunnen leven, is motmuggen zelf bestrijden erg lastig. Het is heel belangrijk dat je de motmuggen zo snel mogelijk signaleert. Ben je een paar dagen te laat, dan kan het al een ware motmuggenplaag betreffen. Je komt het snelst van de motmuggen af door hier een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve motmuggenbestrijding.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!