Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Motmuggen in je huis

Motmuggen zien eruit als schattige, kleine vliegjes. Ondanks dat ze motmuggen heten, steken ze niet. Toch is het verstandig om motmuggen in je huis te weren. Het beste is natuurlijk om ze überhaupt geen kans te geven om in je woning te komen, maar dat is een lastige klus. Binnen een paar dagen kunnen ze in grote getale rondvliegen in je huis.

Motmuggen direct laten bestrijden

call 085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Motmuggen bestrijden?

  • Altijd een lokale bestrijder
  • Vrijblijvend advies
  • Afspraak binnen 24 uur
  • Zónder voorrijkosten
  • Particulier en zakelijk
085 - 800 1123

96% beveelt ons aan

Verspreiding bacteriën via motmuggen

De larven van motmuggen leven in de broedplaats, hier voorzien ze zichzelf ook van voedsel. Zij zijn eigenlijk zinvol voor het milieu, ze leven namelijk van algen, schimmels en bacteriën op verontreinigde en onhygiënische plekken. Hier ervaren wij geen directe hinder van. Maar de volwassen motmuggen nemen de bacteriën vanuit de broedplaats mee naar onze leefomgeving. Dit is wel schadelijk voor mensen en hun gezondheid. Vooral mensen met een lage weerstand, jonge kinderen en ouderen kunnen hier hinder van ondervinden.

Motmuggenplaag

Motmuggen vermenigvuldigen zich razendsnel. Een eitje van de motmug is erg klein en bruinachtig van kleur. Een motmug legt per keer tussen de 10 en 200 eitjes tegelijk. Uit de eitjes ontstaan larven. Een larve lijkt op een klein wormpje. Ze hebben geen poten. Het duurt 20 tot 40 uur voordat een larfje transformeert in een motmug. Dit is vrij snel en daarnaast overleven ze in de meest barre omstandigheden. Daardoor gaan er ook maar weinig larven dood en komen er in heel weinig tijd veel motmuggen bij. Zodra motmuggen jouw leefomgeving hebben uitgekozen, is de kans dus ook groot dat er een ware motmuggenplaag ontstaat.

Motmuggen in je huis bestrijden

Doordat larven en motmuggen onder extreme omstandigheden kunnen leven, is motmuggen zelf bestrijden erg lastig. Het is heel belangrijk dat je de motmuggen zo snel mogelijk signaleert. Ben je een paar dagen te laat, dan kan het al een ware motmuggenplaag betreffen. Je komt het snelst van de motmuggen af door hier een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve motmuggenbestrijding.