Motmuggen in je huis

Motmuggen zien eruit als schattige, kleine vliegjes. Ondanks dat ze motmuggen heten, steken ze niet. Toch is het verstandig om motmuggen in je huis te weren. Het beste is natuurlijk om ze überhaupt geen kans te geven om in je woning te komen, maar dat is een lastige klus. Binnen een paar dagen kunnen ze in grote getalen rondvliegen in je huis. De larven van motmuggen leven in de broedplaats. Deze broedplaats zit altijd op een vieze, vochtige plek. De volwassen motmuggen nemen vervolgens ziektes en bacteriën mee. Zo ook in jouw leefomgeving.

Effecten motmuggen

Zodra je opmerkt dat je last hebt van motmuggen in je huis, is het belangrijk om ze weg te houden. Een kernmerk van een motmug, ook wel aalputmotje genoemd, is dat ze op verontreinigde en onhygiënische plekken leven. De weerstand van een motmug is ontzettend laag. Hierdoor zijn ze verbazingwekkend vatbaar voor ziektes. Met als gevolg dat ze deze ziektes meenemen naar jouw leefomgeving, wat niet goed is voor jouw gezondheid. Als een zieke motmug met jouw voedsel in aanraking komt, word jij ook besmet met de ziekte. Naast besmetting is het ook vervelend als je continu motmuggen ziet. Dit beperkt je wooncomfort.

Motmuggenplaag

Motmuggen vermenigvuldigen zich razendsnel. Een eitje van de motmug is erg klein en bruinachtig van kleur. Een motmug legt per keer tussen de 10 en 200 eitjes tegelijk. Uit de eitjes ontstaan larven. Een larve lijkt op een klein wormpje. Ze hebben geen poten. Het duurt 20 tot 40 uur voordat een larfje transformeert in een motmug. Dit is vrij snel en daarnaast overleven ze in de meest barre omstandigheden. Daardoor gaan er ook maar weinig larven dood en komen er in heel weinig tijd veel motmuggen bij. Zodra motmuggen jouw leefomgeving hebben uitgekozen, is de kans dus ook groot dat er een ware motmuggenplaag ontstaat.

Motmuggen in je huis bestrijden

Doordat larven en motmuggen onder extreme omstandigheden kunnen leven, is motmuggen zelf bestrijden erg lastig. Het is heel belangrijk dat je de motmuggen zo snel mogelijk signaleert. Ben je een paar dagen te laat, dan kan het al een ware motmuggenplaag betreffen. Je komt het snelst van de motmuggen af door hier een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve motmuggenbestrijding.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!