Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Mieren / Oma weet raad – Mieren

Oma weet raad – Mieren

Last van mieren? Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen mieren. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb je binnen no-time geen mieren meer in huis. Uiteraard speelt de omvang van de mierenplaag een rol bij het wel of niet slagen van de bestrijding. Maar als je graag mieren wilt bestrijden op een natuurlijke manier, dan is het zeker het proberen waard.

Oma weet raad – Mieren

Heb je last van mieren in huis?

Mieren zijn continu op zoek naar voedsel, vooral in het voorjaar. De keuken is de meest favoriete plek voor mieren, want etensrestjes zijn er altijd te vinden. Heb je afwas op het aanrecht laten staan? Ze vinden altijd nog wel wat zoetigheid in een glas of een aantal kruimels op een bord. Mieren weten vaak vanuit de tuin de weg naar een woning gemakkelijk te vinden. Ze zijn zo klein dat ze altijd wel een gaatje weten te vinden om je huis binnen te komen. Als je één mier in huis hebt aangetroffen, is het spoor voor de mieren gemaakt en volgt de rest van de mierenkolonie al snel dezelfde route.

Kunnen mieren in huis schade aanrichten?

Mieren zijn kleine insecten, maar onderschat ze niet. Het gevaar van mieren is dat ze onopvallend veel schade aanrichten. Mieren zijn namelijk ontzettend sterk en hebben een extreem hoog uithoudingsvermogen.

 • Mieren bevinden zich graag in je keuken. Pas daarom op met je etenswaren. Zodra mieren aan je voedsel hebben gezeten, kun je ze beter weggooien, toch zonde. Een mier poept en plast namelijk wanneer hij loopt. Zodra wij het voedsel eten waar een mier op heeft geplast of gepoept, is er een grote kans dat je voedselvergiftiging oploopt.
 • Mieren maken hele gangenstelsels en nesten onder de grond. Wanneer dit zich onder jouw terras bevindt, ga je dit op den duur wel merken. Op een gegeven moment kan het terras compleet verzakken. Een terras is dan misschien nog niet zo ernstig, maar stel je eens voor dat het de draagconstructie van je huis is die verzakt.
 • Het komt weleens voor dat de oogst van boeren mislukt. Mieren nemen namelijk bladluis met zich mee. Bladluis is erg schadelijk voor planten, groenten en fruit.

Lavendel, kaneel en nootmuskaat tegen mieren

Mieren houden niet van bepaalde geuren. Deze specifieke geuren houden mieren direct op afstand. Hieronder een aantal trucs om van mieren af te komen door middel van geur:

 • Lavendel, bieslook, afrikaantjes, mint-planten en goudsbloemen verspreiden een geur waar mieren niet van houden.
 • Mieren houden niet van een kaneelgeur. Als je overlast van mieren hebt in bijvoorbeeld je keuken, zorg dan dat de geur van kaneel sterk aanwezig is. Door kaneelextract of kaneelolie op de paden waar de mieren lopen te smeren, weer je de mieren op een natuurlijk manier. Deze methode heeft echter ook een nadeel, kaneelolie en extract zijn dure middeltjes en niet overal verkrijgbaar.
 • Een kruid als nootmuskaat houdt mieren ook op afstand.

Kan je mieren bestrijden met gist?

De werksters van de mierenkolonie zijn altijd op zoek naar voedsel. Een goede truc is om meel, witte bloem of bakpoeder met honing te mengen. De werksters komen op de zoetigheid van de honing af. Ze nemen het voedsel dan mee naar het mierennest. Daar eten alle mieren van het mengsel. Vervolgens overleven ze het niet omdat mieren niet tegen gist kunnen. Mieren zetten uit en ontploffen als het ware door de gist.

Mieren bestrijden met kokend water

Niet iedereen vindt dit een prettige manier, maar een goede truc is om herhaaldelijk kokend water over een mierennest gieten. Hiervoor moet je uiteraard wel het mierennest weten te vinden. Een mierennest is namelijk een complex bouwwerk met vele lange gangen. Het kokende water moet alle mieren bereiken, daarom is herhaling noodzakelijk. De mieren die in aanraking komen met het kokende water zullen direct sterven. Deze truc werkt extra goed volgens oma als je aan het kokende water een mix van citroenschillen toevoegt.

Koffiedik tegen mieren

De truc met koffiedik is een echt “oma-weet-raadje”. Ken je de paden die de mieren elke keer bewandelen voordat ze in je huis komen of naar een bepaalde plek in je tuin of terras? Zorg ervoor dat je koffiedik op deze paden strooit. Hiervoor gebruik je de koffiedik uit het filter nadat je koffie hebt gezet. Na een tijdje kun je het koffiedik met de dode mieren opvegen. Weet je het mierennest te vinden? Maak dan een gaatje in het nest en laat het koffiedik hierin lopen. Enige nadeel van deze methode is dat je huis erg naar oude koffie zal gaan ruiken, niet ieders favoriet.

Nog steeds last van mieren in huis?

Met al deze tips van oma kun je proberen mieren te bestrijden. Het nadeel van deze huismiddeltjes is echter dat het niet altijd werkt. Voor een effectieve mierenbestrijding schakel je hier direct een professionele ongediertebestrijder in.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!