Mierenpoeder

Mierenpoeder is geschikt voor mierenoverlast binnen en buiten. Zodra het regent, heeft het geen zin om de poeder te gebruiken. Het bestrijdingsmiddel spoelt dan weg. In het voorjaar en in de zomer is het middel buiten te gebruiken, kans op regen is dan minder groot. Heb je echter veel last van mieren in de tuin of op het terras, kijk dan naar andere bestrijdingsmiddelen. Evenals bij het gebruik van bijvoorbeeld mierenkorrels moet je de poeder ook strooien op plaatsen waar je de mieren ziet. Dus bij de ingangen van de mierennesten en de looppaden van de mieren.

Mieren lokken met mierenpoeder

In de mierenpoeder zit een lokstof waar de mieren, de werksters van de kolonie, op afkomen zodra ze op zoek zijn naar eten. De mieren lopen elke dag dezelfde route. Zorg dus ook dat je de poeder strooit op deze plekken. Kies voor biologische poeders als er huisdieren in de leefomgeving aanwezig zijn. Deze poeders zijn namelijk minder schadelijk voor huisdieren.

Mierenpoeder oplossen in water

Het voordeel van de mierenpoeder ten opzichte van bijvoorbeeld mierenkorrels is dat je de poeder kunt oplossen in water. Dit is een goed idee bij mierenoverlast in planten. Je giet de mix dan gemakkelijk over de plant. Vergeet niet om de mix ook te gieten in de pot waar de plant in zit. Of als het een plant in de tuin is, neem dan ook de directe grond rondom de plant mee. Herhaal dit meerdere keren, de werkzame stof in de poeder is namelijk minder sterk doordat het gemengd is met water.

Soorten mierenpoeders

Er zijn verschillende soorten mierenpoeders te koop. Er zit een verschil tussen de chemische en de biologische poeders.

  • De chemische poeders doden de mieren gelijk. Hierdoor komt de poeder soms niet in het mierennest terecht, omdat de werksters al dood zijn voordat ze in het nest terug zijn. De mieren die nog in het nest zitten, gaan dan niet dood.
  • De biologische poeders zorgen ervoor dat de werksters de weg naar het mierennest niet meer terugvinden, ze raken gedesoriënteerd. Na een tijdje overlijden de werksters doordat ze geen voedsel meer vinden. De rest van de mierenkolonie overleeft het ook niet, omdat de werksters geen voedsel meer brengen.

Professionele mierenbestrijding

Wil je zeker van de mieren in huis af, dan dien je een effectieve mierenbestrijding uit te laten voeren. Hiervoor laat je het beste een professionele ongediertebestrijder langskomen. Eentje bij jou uit de buurt, vind je hier.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!