Mierenlokdoosjes

Een mierenlokdoosje is één van de bestrijdingsmiddelen die te koop is als je mieren zelf bestrijden wilt. Mierenlokdoosjes zorgen voor een redelijke bestrijding van mieren in huis of tuin. De werksters van de kolonie nemen de werkzame stof vanuit het doosje mee het mierennest in. Het nest komt dan ook in aanraking met het gif. Zet een mierenlokdoosje neer op de plek waar je de meeste mieren ziet. Het is altijd goed om meerdere doosjes aan te schaffen. Plaats een doosje bij de ingang van het mierennest en bijvoorbeeld op de plek waar de werksters geregeld komen.

Hoe lok je mieren?

Als eerste dien je het mierenlokdoosje open te maken. Volg hierbij de aanwijzingen van de gebruiksaanwijzing op. Het belangrijkste is de plaatsing van het doosje. Onderzoek de plek waar de mieren het huis binnen komen en zet daar tenminste één doosje neer. Vervolgens plaats je één tot twee lokdozen in de ruimte waar de mieren het meeste actief zijn. Weet je de locatie van het mierennest en ook de exacte ingang van het nest? Plaats daar absoluut ook een doosje.

Hoe werken mierenlokdoosjes?

  1. Alle lokdozen verspreiden een geur, mieren ruiken deze geur en komen er op af.
  2. Vervolgens betreden de mieren de lokdoos en de stof uit het doosje blijft plakken aan de mieren.
  3. De mieren, de werksters, gaan vervolgens weer terug naar hun nest met de giftige stof.
  4. Op deze manier komen alle andere mieren ook in aanraking met de stof en wordt de kolonie, het mierennest, langzaam uitgeroeid.
  5. Zodra er een week lang geen mieren meer rondlopen, mag het doosje verwijderd worden. Zie je nog steeds mieren? Vervang het doosje dan na een kleine maand voor een nieuw mierenlokdoosje.

Soorten mierenlokdoosjes

Er zijn veel verschillende merken mierenlokdoosjes te koop. Het ene doosje garandeert een betere bestrijding dan de andere. Het ene mierenlokdoosje is goedkoper in aanschaf dan de andere. Het belangrijkste is om goed de handleiding van een mierenlokdoosje te lezen voordat je het koopt. Naast het prijsverschil kun je ook kiezen voor een milieuvriendelijke variant. Een milieuvriendelijk mierenlokdoosje is bijvoorbeeld aan te raden als er kinderen of huisdieren in de woning leven.

Professionele mierenbestrijding

Aan het gebruik van mierenlokdoosjes kleven ook nadelen. Mierenlokdoosjes, de naam zegt het al, lokken mieren. Eigenlijk werken ze dus averechts. Voor een effectieve mierenbestrijding schakel je hier jouw lokale ongediertebestrijder in.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!