Mierenkorrels

Heb je last van mieren in huis? En wil je proberen mieren zelf te bestrijden? Dan kun je mierenkorrels kopen. Het belangrijkste is om de bron van de overlast te bestrijden, het mierennest dus. Het nest is namelijk de verzamelplek voor de mieren, het is hun huis. Heb je het nest gevonden? Zorg dat je daar de korrels verspreidt. In veel gevallen is het vinden van het nest een onmogelijke taak. In dit geval is het slim om de looppaden van de mieren te voorzien van korrels.

Wat doen mierenkorrels?

De mierenkorrels bestaan uit een lokstof met veel suiker, want mieren zijn immers dol op zoetigheid. Mierenkorrels werken als volgt:

  1. De werksters nemen de zoete korrels mee het nest in. Hierdoor komen de korrels vanzelfsprekend in de bron terecht.
  2. De mieren eten allemaal van de korrels. Naast de zoetige stof zit er uiteraard een bestrijdingsmiddel in de korrel.
  3. De mieren overlijden na het eten van de korrels. Waarschijnlijk ga je niet veel dode mieren zien, de mieren overlijden namelijk in het nest.

Meestal duurt het 1 tot 2 weken totdat het nest is uitgeroeid. Zie je toch nog mieren lopen na 2 weken? Strooi dan nogmaals met de korrels.

Hoe gebruik je mierenkorrels?

Er zijn verschillende merken die mierenkorrels aanbieden. Eigenlijk komt elk product op hetzelfde neer: korrels strooien, zodat mieren bestreden worden. De locatie van de korrels is belangrijker dan de hoeveelheid korrels. Het doel is dat de werksters de korrels als voedsel zien en vervolgens meenemen het nest in. Als de korrels op een plek liggen waar de mieren niet langs lopen, heeft het geen zin. Een ingang van een nest is te herkennen aan een hoopje zand. Het nest zelf, de ingangen en de looppaden zijn goede plekken om te voorzien van korrels.

Effectieve mierenbestrijding

In sommige gevallen is het gebruik van mierenkorrels lastig en lukt het niet om de mieren met de korrels te bestrijden. Dit komt doordat sommige mieren zich niet door de korrels laten verleiden. De keuze voor bepaald voedsel verschilt per seizoen. Zo kan je net de mierenkorrels gestrooid hebben in een periode dat de mieren geen zin hebben in de zoetige korrels. Daarnaast kan het zijn dat je in het voorjaar veel mieren rond ziet lopen. Je strooit de korrels, maar de mieren eten het niet. Dit komt omdat ze in het voorjaar de omgeving aan het verkennen zijn en niet op zoek zijn naar voedsel. Voor een effectieve mierenbestrijding neem je hier contact op met de professionele mierenbestrijder bij jou uit de buurt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!