Mierenbuffet

Er zijn veel producten op de markt die je kunt aanschaffen als je mieren in je huis of tuin zelf wilt bestrijden. Doordat er zoveel producten te koop zijn, is het soms lastig om een keuze te maken. Elk product heeft hetzelfde doel, namelijk mieren zelf bestrijden. Verschil zit bijvoorbeeld in de aankoopprijs. Een mierenbuffet is duurder in aanschaf dan een mierenlokdoosje. Dit komt omdat het buffet navulbaar is en dus meerdere keren te gebruiken is. Bij het buffet is ook gemakkelijk te zien of er nog voldoende vloeistof aanwezig is. Dit komt doordat de vloeistof blauw van kleur is.

Milieuvriendelijk mierenbuffet

Een mierenbuffet ziet eruit als een luxere variant van mierenlokdoosjes. Het buffet is milieuvriendelijk. Je kan het buffet meerdere keren gebruiken en het buffet is gemaakt van milieuvriendelijke materialen. Daarnaast is gebleken dat een buffet effectiever werkt dan een mierenlokdoosje. Het buffet zorgt ervoor dat de mierenoverlast na 1 tot 2 weken is verdwenen.

Hoe werkt een mierenbuffet?

Het mierenbuffet werkt hetzelfde als een mierenlokdoosje. De werksters van de mierenkolonie zoeken via de vaste route hun voedsel. Als het buffet op de juiste locatie is geplaatst, vinden de werksters automatisch het buffet. Ze komen in aanraking met de vloeistof en nemen dit vervolgens mee naar het mierennest. In het nest zitten alle andere mieren te wachten op voedsel. Op deze manier gaan alle mieren in het nest dood en heb je geen overlast van de mieren meer.

Let op bij het gebruik van mierenbuffet

Er zijn een aantal aandachtspunten die van belang zijn bij gebruik van het mierenbuffet:

  • Zorg ervoor dat je het bijvullen van het buffet doet op een plek waar geen voedsel of drinken aanwezig is;
  • Was zorgvuldig je handen na het bijvullen van de vloeistof;
  • Zorg ervoor dat kinderen en/of huisdieren niet bij het buffet kunnen komen;
  • Plaats het buffet op de route die de werksters elke dag nemen;
  • Plaats het buffet op een schaduwrijke plek. Bij teveel zon verdampt de vloeistof;
  • Controleer de vloeistof op de kleur. Verliest de vloeistof de blauwe kleur? Verplaats het buffet dan naar een plek met schaduw.

Mierenbestrijding door professionals

Zie je na gebruik van het mierenbuffet nog steeds mieren? Dan heb je daadwerkelijk te maken met aanhoudende mierenoverlast. In dit geval neem je hier het beste contact op met onze professionele mierenbestrijders!

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!