Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Oma weet raad – Kakkerlakken

Last van kakkerlakken? Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen kakkerlakken. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb je snel geen kakkerlakken meer.

Kakkerlakken zelf bestrijden

Kakkerlakken zijn al vervelend genoeg, laat staan het zelf bestrijden van kakkerlakken. Gelukkig weet oma altijd raad tegen dit vieze, hardnekkige ongedierte met haar huismiddeltjes. Om te zorgen dat kakkerlakken in je huis niet meer te vinden zijn, bestaan er een aantal bestrijdingsmiddelen die je zelf thuis kunt gebruiken. Hieronder volgen een aantal huismiddeltjes en tips die ervoor zorgen dat je een kakkerlakkenplaag voorkomt en anders laat verdwijnen. Ga er mee aan de slag en ondervindt zelf of het werkt tegen de kakkerlakken in huis.

Ventileren van je huis

Kakkerlakken houden absoluut niet van tocht en kou. Dus heb je last van kakkerlakken? Zorg er dan voor dat je je huis goed ventileert. Zet ramen geregeld open en houd de verwarming een keertje uit. Je merkt dat de kakkerlakken snel uit je huis verdwijnen. Let er echter wel op dat kakkerlakken gemakkelijk je huis weer binnenkruipen als je de ramen weer dicht hebt en de verwarming weer aan zet. Dit is dus niet de meest ideale tip.

Vochtige dweil

Een eerste tip is om ’s nachts een vochtige dweil te leggen op plekken waar je veel kakkerlakken tegenkomt. Bijvoorbeeld in de keuken. Kakkerlakken komen namelijk af op vochtige omgevingen en dus ook op de dweil. De kakkerlakken kruipen onder de dweil en blijven hier enige tijd zitten. ’s Ochtends veeg je de dweil op en zet je de kakkerlakken buiten of maak je ze dood. Let er wel op dat je de kakkerlakken niet dooddrukt in de dweil en maak de dweil eerst grondig schoon voor je hem weer gebruikt. Doe dit het liefst met kokend water, zodat eventuele eitjes niet uitkomen.

Water en olie

Zoals genoemd, komen kakkerlakken af op vochtige omgevingen. Met water en een beetje olie maak je gemakkelijk een kakkerlakkenval. Doe wat water in een bakje en voeg een beetje olie toe. Zet het op een plek neer waar je veel kakkerlakken tegenkomt. Het water trekt de kakkerlakken aan, waardoor ze in het bakje kruipen. De olie zorgt ervoor dat de luchtwegen verstopt raken, waardoor de kakkerlakken verdrinken.

Poedersuiker en gipspoeder

Een andere tip is om een bakje te vullen met een mengsel van poedersuiker en gipspoeder en deze naast een bakje met water te plaatsen. Beide bakjes trekken de kakkerlakken aan. Wanneer de kakkerlakken van beide bakjes eten en drinken begint het gipspoeder in de maag van de kakkerlakken te klonteren en wordt het hard. De kakkerlakken gaan dan snel dood.

Laurierblaadjes en kattenkruid

Kakkerlakken houden niet van bepaalde geuren en vermijden deze dan ook het liefst. Kakkerlakken haten bijvoorbeeld de geur van laurierblaadjes en de geur van kattenkruid. Een eenvoudig huismiddeltje tegen kakkerlakken is dus het plaatsen van gemalen laurierblaadjes in de omgeving van de schuilplaatsen van de kakkerlakken in jouw huis. Of strooi wat kattenkruid rond in je huis. Beiden hebben hetzelfde effect, kakkerlakken verafschuwen deze geuren en zullen wegblijven uit jouw woning.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Wist je dat kakkerlakken al zo’n 300 miljoen jaar op aarde leven? Ze laten zich inderdaad niet zomaar wegjagen. Kakkerlakken hebben in al die miljoenen jaren weten te overleven in de meest barre omstandigheden. De vraag is dus of deze huismiddeltjes van oma wel zorgen voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding. Zelfs al zou je de voor particulier verkrijgbare bestrijdingsmiddelen toepassen, dan nog kom je niet eenvoudig van ze af. Kakkerlakken hebben immers een bepaalde resistentie opgebouwd tegen deze bestrijdingsmiddelen en ook tegen huismiddeltjes. Het beste is daarom om een professionele kakkerlakkenbestrijder in te schakelen. Een lokale ongediertebestrijder bij jou uit de buurt vind je hier.