Oma weet raad – Kakkerlakken

Last van kakkerlakken? Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen kakkerlakken. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb je snel geen kakkerlakken meer.

Meer over kakkerlakken

Ventileer je huis tegen kakkerlakken

Kakkerlakken houden absoluut niet van tocht en kou. Dus heb je last van kakkerlakken? Zorg er dan voor dat je je huis goed ventileert. Zet ramen geregeld open en houd de verwarming een keertje uit. Je merkt dat de kakkerlakken snel uit je huis verdwijnen. Let er echter wel op dat kakkerlakken gemakkelijk je huis weer binnenkruipen als je de ramen weer dicht hebt en de verwarming weer aan zet. Dit is dus niet de meest ideale tip.

Vang kakkerlakken met een dweil

Een eerste tip is om ’s nachts een vochtige dweil te leggen op plekken waar je veel kakkerlakken tegenkomt. Bijvoorbeeld in de keuken. Kakkerlakken komen namelijk af op vochtige omgevingen en dus ook op de dweil. De kakkerlakken kruipen onder de dweil en blijven hier enige tijd zitten. ’s Ochtends veeg je de dweil op en zet je de kakkerlakken buiten of maak je ze dood. Let er wel op dat je de kakkerlakken niet dooddrukt in de dweil en maak de dweil eerst grondig schoon voor je hem weer gebruikt. Doe dit het liefst met kokend water, zodat eventuele eitjes niet uitkomen.

Maak een kakkerlakkenval van water en olie

Zoals genoemd, komen kakkerlakken af op vochtige omgevingen. Met water en een beetje olie maak je gemakkelijk een kakkerlakkenval. Doe wat water in een bakje en voeg een beetje olie toe. Zet het op een plek neer waar je veel kakkerlakken tegenkomt. Het water trekt de kakkerlakken aan, waardoor ze in het bakje kruipen. De olie zorgt ervoor dat de luchtwegen verstopt raken, waardoor de kakkerlakken verdrinken.

Lok kakkerlakken in de val met poedersuiker en gipspoeder

Een andere tip is om een bakje te vullen met een mengsel van poedersuiker en gipspoeder en deze naast een bakje met water te plaatsen. Beide bakjes trekken de kakkerlakken aan. Wanneer de kakkerlakken van beide bakjes eten en drinken begint het gipspoeder in de maag van de kakkerlakken te klonteren en wordt het hard. De kakkerlakken gaan dan snel dood.

Kakkerlakken verjagen met laurierblaadjes en kattenkruid

Kakkerlakken houden niet van bepaalde geuren en vermijden deze dan ook het liefst. Kakkerlakken haten bijvoorbeeld de geur van laurierblaadjes en de geur van kattenkruid. Een eenvoudig huismiddeltje tegen kakkerlakken is dus het plaatsen van gemalen laurierblaadjes in de omgeving van de schuilplaatsen van de kakkerlakken in jouw huis. Of strooi wat kattenkruid rond in je huis. Beiden hebben hetzelfde effect, kakkerlakken verafschuwen deze geuren en zullen wegblijven uit jouw woning.

Hebben oma’s tips niet geholpen tegen kakkerlakken?

Wist je dat kakkerlakken al zo’n 300 miljoen jaar op aarde leven? Ze laten zich inderdaad niet zomaar wegjagen. Kakkerlakken hebben in al die miljoenen jaren weten te overleven in de meest barre omstandigheden. De vraag is dus of deze huismiddeltjes van oma wel zorgen voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding. Zelfs al zou je de voor particulier verkrijgbare bestrijdingsmiddelen toepassen, dan nog kom je niet eenvoudig van ze af. Kakkerlakken hebben immers een bepaalde resistentie opgebouwd tegen deze bestrijdingsmiddelen en ook tegen huismiddeltjes. Het beste is daarom om een professionele kakkerlakkenbestrijder in te schakelen. Een lokale ongediertebestrijder bij jou uit de buurt vind je hier.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Zónder voorrijkosten
  • Vrijblijvend advies
  • Lokale vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijder staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.