Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Kakkerlakken / Oma weet raad – Kakkerlakken

Oma weet raad – Kakkerlakken

Last van kakkerlakken? Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen kakkerlakken. Probeer snel van je kakkerlakken in huis af te komen door deze middeltjes van oma toe te passen, het is het proberen waard!

Oma weet raad – Kakkerlakken

Ventileer je huis tegen kakkerlakken

Kakkerlakken houden absoluut niet van tocht en kou. Een goede ventilatie in huis kan helpen om de kakkerlakken op afstand te houden. Zet ramen in huis geregeld open en doe de verwarming voor langere tijd helemaal uit. Je merkt dat de kakkerlakken snel uit je huis verdwijnen. Zorg er wel voor dat de kakkerlakken niet meer terug kunnen komen wanneer je de verwarming weer aan doet. In de winter is het natuurlijk ook oppassen dat je het zelf niet te koud krijgt.

Vang kakkerlakken met een dweil

Een tip van oma is om ’s nachts een vochtige dweil te leggen op plekken waar je veel kakkerlakken tegenkomt, bijvoorbeeld in de keuken. Kakkerlakken komen namelijk af op vochtige omgevingen en dus ook op de dweil. De kakkerlakken kruipen onder de dweil en blijven hier enige tijd zitten. ’s Ochtends veeg je de dweil op en zet je de kakkerlakken buiten of maak je ze dood. Let er wel op dat je de kakkerlakken niet dooddrukt in de dweil en maak de dweil eerst grondig schoon voor je hem weer gebruikt. Doe dit het liefst met kokend water, zodat eventuele eitjes niet uitkomen.

Maak een kakkerlakkenval van water en olie

Zoals eerder genoemd komen kakkerlakken af op vochtige omgevingen. Met water en een beetje olie maak je gemakkelijk een kakkerlakkenval. Doe wat water in een bakje en voeg een beetje olie toe. Zet het op een plek neer waar je veel kakkerlakken tegenkomt. Het water trekt de kakkerlakken aan, waardoor ze in het bakje kruipen. De olie zorgt ervoor dat de luchtwegen verstopt raken, waardoor de kakkerlakken verdrinken.

Lok kakkerlakken in de val met poedersuiker en gipspoeder

Een andere tip van oma is om een bakje te vullen met een mengsel van poedersuiker en gipspoeder en deze naast een bakje met water te plaatsen. Beide bakjes trekken de kakkerlakken aan. Wanneer de kakkerlakken van beide bakjes eten en drinken begint het gipspoeder in de maag van de kakkerlakken te klonteren en wordt het hard. De kakkerlakken gaan dan snel dood.

Kakkerlakken verjagen met laurierblaadjes en kattenkruid

Kakkerlakken houden niet van bepaalde geuren en vermijden deze dan ook het liefst. Kakkerlakken haten bijvoorbeeld de geur van laurierblaadjes en de geur van kattenkruid. Een eenvoudig huismiddeltje tegen kakkerlakken is dus het plaatsen van gemalen laurierblaadjes in de omgeving van de schuilplaatsen van de kakkerlakken in jouw huis. Je kunt ook wat kattenkruid in je huis rond strooien. Beiden hebben hetzelfde effect. Kakkerlakken verafschuwen deze geuren en zullen wegblijven uit jouw woning. Het nadeel van deze methode is dat je huis gauw een troep wordt.

Hebben oma’s tips niet geholpen tegen kakkerlakken?

Wist je dat kakkerlakken al zo’n 350 miljoen jaar op aarde leven? Ze laten zich inderdaad niet zomaar wegjagen. Kakkerlakken hebben in al die miljoenen jaren weten te overleven in de meest barre omstandigheden. De vraag is dus of deze huismiddeltjes van oma wel zorgen voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding. Ook bestrijdingsmiddelen tegen kakkerlakken die je in de winkel koopt zijn geen garantie dat je volledig van deze vieze beesten afkomt. Kakkerlakken hebben immers een bepaalde resistentie opgebouwd tegen deze bestrijdingsmiddelen en ook tegen huismiddeltjes. Daarnaast dragen de kakkerlakken ziektes bij zich en kunnen dit gemakkelijk verspreiden, het gaat om de ziektes hepatitis, salmonella en tuberculose. Het beste is daarom om een professionele kakkerlakkenbestrijder in te schakelen bij jou in de buurt.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!