Kakkerlakkenval

Om kakkerlakken zelf te bestrijden, kun je gebruik maken van een kakkerlakkenval. Je hebt verschillende soorten kakkerlakkenvallen, waaronder een met lijm en een die werkt door middel van een lokstof. Hierdoor vang je enorm veel kakkerlakken tegelijk, de kakkerlakkenplaag gaat dan langzaam dood. Zet de vallen op plekken waar het warm en vochtig is, ook plekken met veel voedsel zijn plekken waar kakkerlakken vaak te vinden zijn.

Kakkerlakkenlijmval

Allereerst de kakkerlakkenlijmval. Dit is een lijmval die door een bepaalde lokstof de kakkerlakken aantrekt. Op de geur van de lokstof komen de kakkerlakken af. De kakkerlakken lopen vervolgens de val binnen die met lijm bekleed is. De val absorbeert olie en water van de pootjes waardoor de kakkerlak nog beter blijft plakken aan de val. Ook vangt de kakkerlakkenlijmval ook andere insecten dan alleen kakkerlakken. Een extra voordeel dus!

Gewone kakkerlakkenval

Naast de kakkerlakkenlijmval heb je ook nog een gewone kakkerlakkenval. De val heeft meestal twee verdiepingen en meerdere inloopdeuren. Je vult de val met een beetje voedsel, maar ook met lokstof. De kakkerlak komt op de geur van het voedsel en/of de geur van de lokstof af. Vervolgens loopt de kakkerlak de val binnen en gaat opzoek naar het eten en/of de geur van de lokstof. Wanneer hij naar de tweede verdieping kruipt, kan hij de weg niet meer terugvinden. De kakkerlak raakt in paniek en geeft een bepaald signaal af. Dit signaal horen andere kakkerlakken die in de omgeving zijn. Dit zorgt ervoor dat al deze kakkerlakken ook op de val afkomen en hetzelfde doen.

De voordelen op een rijtje

  • De val is gebruiksklaar en voorzien van natuurlijke lokstof. Ze bevatten dus geen giftige chemicaliën en zijn daarom veilig voor kinderen en huisdieren.
  • De kakkerlakken kunnen aan vier zijden in de val lopen. Hierdoor heb je een hoge vangkans.
  • De vallen zijn hygiënisch. De dode kakkerlakken zijn eenvoudig te verwijderen zonder dat je ze aan hoeft te raken.

Werkt een kakkerlakkenval echt?

Kakkerlak verspreiden zich gauw. Overal waar ze komen, leggen ze eitjes en planten zich snel voort. Kakkerlakken vermenigvuldigen zich dus enorm in korte tijd, waardoor een kakkerlakkenplaag binnen no-time gevormd is. Je ziet dat het best lastig is om kakkerlakken zelf te bestrijden door middel van een kakkerlakkenval. Wellicht komen de meeste kakkerlakken op jouw val af, maar je zult nooit zeker weten of je daarmee alle kakkerlakken hebt gevangen. Bovendien komen de eitjes van de kakkerlakken niet vanzelf naar jouw kakkerlakkenval. De voortplanting gaat gewoon door en zo kom je dus nooit helemaal van jouw kakkerlakkenplaag af. Bespaar jezelf daarom tijd, geld en moeite en schakel direct een professionele kakkerlakkenbestrijder in. Ervaren ongediertebestrijders weten precies waar kakkerlakken zich verstoppen en nemen zo alle plekken mee in de behandeling.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Kom je niet van de kakkerlakken in je huis af door middel van deze kakkerlakkenvallen? Met een professionele kakkerlakkenbestrijder ben je zeker van een effectieve kakkerlakkenbestrijding. Wil je een ongediertebestrijder bij jou uit de buurt, dan vind je die hier.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!