Kakkerlakkenspray

Kakkerlakkenspray

Kakkerlakken planten zich in een razend tempo voort. Wanneer je het probleem niet direct aanpakt, breidt de kakkerlakkenplaag zich eenvoudig uit naar aangrenzende ruimtes of naastgelegen woningen/panden. Je kunt proberen kakkerlakken zelf te bestrijden met een zogenaamde kakkerlakkenspray. Wat zijn dan de opties?

  • Oplossing van zeep en water
  • Insectenspray
  • Vloeibaar gif

Dat laatste zorg voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding, maar is alleen toegestaan voor professioneel gebruik.

Oplossing van zeep en water

Wat moet je doen? Je maakt gewoon een sopje van zeep en water wat dun genoeg is om met een plantenspuit te verstuiven. Dit goedje spuit je over de kakkerlakken, vooral over het hoofd en de buik. Een aantal druppels kunnen de kakkerlak al doden. Uiteraard probeert de kakkerlak weg te komen, maar binnen enkele minuten sterft hij, of bijna. Hoe? Doordat de kakkerlak door de poriën ademt waar het dunne laagje zeepwater over ligt, stikt hij. Je moet de kakkerlakken wel zo snel mogelijk verwijderen. Zodra het water namelijk is opgedroogd, kan de kakkerlak zich weer herstellen. Erg effectief is het dus niet.

Insectenspray

Er zijn insectensprays op de markt die werken tegen kakkerlakken. Op plekken waar kakkerlakken zich verstoppen of je huis binnendringen, dien je te spuiten. Pas er wel op dat er geen kinderen of huisdieren in de buurt zijn. Als je naast een insectenspray ook een lokmiddel gebruikt, let er dan op dat je de spray niet daar in de buurt spuit. Ze komen dan immers ook niet meer bij je lokmiddel. Het nadeel van deze sprays is dat deze voor allerlei soorten ongedierte worden gebruikt. Het is dus maar de vraag of ze ook echt tegen kakkerlakken werken en daarnaast worden alle andere insecten ook gedood. Ook al houd je de kakkerlakken een tijdje uit de buurt, zolang je de hele plaag niet bestrijdt, komen ze op den duur weer terug.

Vloeibaar gif

Dit is een speciaal gif dat wordt aangemengd met water dat op alle oppervlakken moet worden gespoten, geveegd of gedweild om de kakkerlakken te bestrijden. Dit gif werkt goed tegen een nieuwe plaag, omdat de kakkerlakken wel een aantal weken wegblijven. Alleen een professionele ongediertebestrijder mag dit gif toepassen. Voor een ernstige plaag heb je namelijk de sterkst mogelijke pesticiden nodig. De methoden waarover professionals beschikken zijn veel effectiever dan de producten die je bij de drogist kunt halen.

Werkt een kakkerlakkenspray?

De kakkerlak bestaat al meer dan 300 miljoen jaar. De reden dat dit ongedierte het al zo lang vol houdt, is omdat kakkerlakken zeer hardnekkig zijn en zich goed aanpassen. In al die jaren hebben de kakkerlakken een soort van resistentie opgebouwd tegen dit soort sprays. De werking van een kakkerlakkenspray is dus ook niet meer optimaal. Daarnaast is het ontzettend lastig om alle kakkerlakken hiermee te vangen, aangezien ze erg schuw zijn en zich goed verstoppen. Ook zijn de eipakketjes bedekt met een laagje chitine, waar de meeste bestrijdingsmiddelen geen effect op hebben.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Het beste laat je een bestrijding tegen kakkerlakken uitvoeren door een professionele ongediertebestrijder. Ervaren kakkerlakkenbestrijders kennen de levenswijze van kakkerlakken, weten waar kakkerlakken zich schuilhouden en hebben de beschikking over effectieve bestrijdingsmethoden- en middelen. Zo ben je er zeker van dat de kakkerlakkenplaag in jouw huis snel verleden tijd is. Bovendien bespaar je zo jezelf tijd, geld en moeite wanneer een kakkerlakkenspray toch niet geheel blijkt te werken. Vind hier jouw lokale kakkerlakkenbestrijder die binnen no-time de kakkerlakken in je huis bestrijdt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!