Kakkerlakkenplaag

Kakkerlakken zijn in staat om op allerlei plekken te leven. Ook zijn ze nooit alleen, dus waar kakkerlakken zijn is eigenlijk altijd sprake van een kakkerlakkenplaag. Doordat ze zich enorm snel voortplanten, wordt een plaag alleen maar groter en groter. Aangeraden wordt dan om direct een professionele ongediertebestrijder te raadplegen voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding. Maar hoe weet je nu of je last hebt van een plaag?

Kakkerlakken in huis herkennen

Als je een kakkerlakken in je huis hebt, dan zie je zeker af en toe een kakkerlak lopen. Ook vind je dan hun sporen in huis, zoals koffiedik-achtige uitwerpselen en vervellingshuidjes. Als je ergens plotseling het licht aan doet en je ziet ze snel ergens onderschieten, dan heb je zeer waarschijnlijk een kakkerlakkenplaag. Daarnaast verspreiden kakkerlakken een zeer onaangename geur, die overal waar ze mee in aanraking komen aan blijft hangen.

Hoe krijg je een kakkerlakkenplaag?

Kakkerlakken verstoppen zich in donkere naden, kieren en spleetjes. Vaak neem je kakkerlakken zelf mee je huis in. Ze zitten tussen de boodschappen of andere spullen die je naar binnen brengt. Soms zit de bron van de kakkerlakkenplaag bij buren verderop. De plaag breidt zich steeds verder uit en bezet ook jouw huis. Een kakkerlakkenplaag ontstaat voornamelijk door de snelle voortplanting van kakkerlakken. De vrouwtjes van de kakkerlakken dragen een eipakket bij zich. Het is per soort verschillend, maar bij de Duitse kakkerlak zitten er 30 eitjes in het pakket. Uit de eitjes komen nimfen, die naar vijf keer vervellen volwassen zijn. Zo groeit de plaag explosief door.

Is een kakkerlakkenplaag gevaarlijk?

Door direct contact of met hun uitwerpselen en huidschilfers bevuilen en besmetten kakkerlakken jouw leefomgeving. Denk vooral aan plaatsen waar voedsel bewaard wordt, zoals in jouw keuken. Hun uitwerpselen, huidschilfers en speekselsporen veroorzaken onder andere:

  • allergieën
  • astma
  • eczeem

Daarnaast dragen kakkerlakken ziektes bij zich als:

Een kakkerlakkenplaag in huis brengt dus gezondheidsrisico’s met zich mee.

Stress, angst en schaamte

Het hebben van een kakkerlakkenplaag is niet perse gerelateerd aan een slechte hygiëne in huis. Kakkerlakken eten alles om in leven te blijven en kunnen ook heel goed voor langere tijd zonder eten. Door een plaag in huis verslechtert de hygiëne wel snel. Naast dat je al je eten kunt weggooien waarmee kakkerlakken in aanraking zijn geweest, veroorzaakt een kakkerlakkenplaag bij mensen vaak ook psychologische schade. Voor velen zorgt de aanwezigheid van kakkerlakken in huis stress en angst. Ook schamen de meeste mensen zich voor het hebben van een plaag.

Kakkerlakken bestrijden

Als je een kakkerlakkenplaag in huis hebt, heeft dit verschillende gevolgen voor jouw leefomgeving. Omdat kakkerlakken altijd met z’n velen zijn, is het hebben van een plaag in huis erg hinderlijk. Om van een kakkerlakken in huis af te komen, is het verstandig om zo snel mogelijk een professionele kakkerlakkenbestrijder in te schakelen. Echt afgeraden wordt om kakkerlakken zelf te bestrijden. Dus heb jij last van kakkerlakken en wil je er direct vanaf, dan vind jij hier jouw ongediertebestrijder bij jou uit de buurt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!