Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Kakkerlakkenbestrijding

Van alle soorten ongedierte die je in huis kunt hebben, zijn kakkerlakken in je huis een van de vervelendste en bovendien niet goed voor onze gezondheid. De kruipende insecten planten zich snel voort, waardoor een paar kakkerlakken gemakkelijk een kakkerlakkenplaag wordt. Ook is het erg hardnekkig ongedierte dat al meer dan 300 jaar bestaat en weet te overleven in de meest barre omstandigheden.

Uitbreiding kakkerlakkenplaag

Als je een kakkerlakkenplaag niet direct aanpakt met een effectieve kakkerlakkenbestrijding, dan breidt de kakkerlakkenplaag zich alleen maar uit. Niet alleen door jouw huis, maar ook naar naastgelegen woningen en panden. Kakkerlakken planten zich namelijk enorm snel voort. Daarbij verplaatsen ze zich door hun afgeplatte lijf heel makkelijk van de ene naar de andere kamer en verder. Als je last hebt van kakkerlakken in je huis, is het dus ook van belang dat je omliggende woningen hierover inlicht en dat deze bewoners ook een effectieve kakkerlakkenbestrijding laten uitvoeren. Als je dit niet op deze manier aanpakt, heb je binnen de kortste keren weer een kakkerlakkenplaag in je huis.

Kakkerlakken zelf bestrijden

Velen zijn geneigd om te proberen zelf kakkerlakken te bestrijden. Ze halen allereerst hun hele huis overhoop, maar juist dit zorgt ervoor dat de kakkerlakkenplaag zich makkelijker verspreidt. Vervolgens schaffen ze bestrijdingsmiddelen aan en hopen zo dat de kakkerlakken verdwijnen. Dit lijkt een goedkope oplossing, maar eigenlijk komen mensen vrijwel nooit van hun kakkerlakkenplaag af. Waarom niet? Dit heeft namelijk een tegengesteld effect. De reden waarom kakkerlakken al zo’n 300 miljoen jaar bestaan, is dat zij in die periode een bepaalde resistentie hebben ontwikkeld tegen deze bestrijdingsmiddelen. De eipakketjes zijn bedekt met een laagje chitine waardoor de meeste bestrijdingsmiddelen geen effect hebben op de eipakketjes. Dus hoe meer bestrijdingsmiddelen je toepast, hoe lastiger het uiteindelijk is om kakkerlakken te bestrijden. Wil je toch proberen kakkerlakken zelf te bestrijden? Probeer dit dan eens met:

Professionele kakkerlakkenbestrijding

De beste manier om van een kakkerlakkenplaag af te komen, is door een professionele kakkerlakkenbestrijder in te schakelen voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding. Kakkerlakken verspreiden zich razendsnel, leggen veel eitjes en planten zich zo ontzettend snel voort. Dit ongedierte vermenigvuldigt zich dus in een enorm tempo. Als er niet snel gehandeld wordt, wordt jouw kakkerlakkenplaag alleen maar groter. Professionals weten exact waar kakkerlakken zich verstoppen en nemen al deze plekken mee in de behandeling. Alleen op deze manier ben je er zeker van dat de kakkerlakken uitgeroeid worden. Ook heb je vaak extra kosten als je eerst probeert kakkerlakken zelf te bestrijden. Je hebt allerlei bestrijdingsmiddelen aangeschaft, terwijl je kakkerlakkenprobleem nog niet is opgelost. Bespaar jezelf dus tijd, geld en moeite en laat meteen een ervaren bestrijder de effectieve kakkerlakkenbestrijding uitvoeren. Vind hier de ongediertebestrijder bij jou uit de buurt.