Kakkerlakken zelf bestrijden

Het bestrijden van kakkerlakken in je huis is een vervelende en lastige klus. Kakkerlakken zijn namelijk hardnekkig ongedierte en bestaan dan ook al maar dan 300 miljoen jaar. In die tijd hebben ze geleerd om te overleven in de meest barre omstandigheden, dus zomaar wegjagen laten ze zich niet. Op alle mogelijke manieren proberen vele mensen kakkerlakken uit hun huis te verwijderen, maar vaak tevergeefs. Hoe kan je nu kakkerlakken zelf bestrijden? Je kunt:

  • kakkerlakken vangen
  • een kakkerlakken val zetten
  • kakkerlakkenspray gebruiken

Kakkerlakken vangen

Door ’s nachts een vochtige dweil op de keukenvloer te leggen, vang je kakkerlakken. De insecten kruipen er dan onder en de volgende morgen kun je ze opgeven. Ook vang je kakkerlakken door een bakje wat met olie te mengen. De kakkerlakken komen op het water af en verdrinken door de olie die hun luchtwegen verstopt. Daarnaast werkt een mengsel van gipspoeder en poedersuiker ook. Naast dit mengsel zet je een schoteltje water. De kakkerlak komt eerst op de poeders af en wordt vervolgens door het water aangetrokken. Door het vocht klontert de gipspoeder tot een dodelijke massa.

Kakkerlakkenval

Ook een kakkerlakkenval is een effectieve, niet-chemische bestrijdingsmethode, mits je ze goed plaatst. Het plaatsen van een lijmval doe je op een plek waar kakkerlakken veel komen, zoals in de buurt van elektrische apparaten, onderin gootsteenkastjes of achter de koelkast. Kakkerlakkenvallen zijn als het ware kartonnen doosjes met een lijmvel of lijmplankje met een lokstof erin. De kakkerlakken komen op deze lokstof af, blijven aan de lijm plakken en komen niet meer uit de val.

Kakkerlakkenspray

Op het moment dat de huis-, tuin- en keukenmiddelen niet werken, helpt wellicht een middel tegen kruipende insecten, een insectenspray. Deze spuitbussen bevatten de werkzame stof permethrin wat over het algemeen alle insecten dood. Of deze kakkerlakkenspray daadwerkelijk effectief is tegen kakkerlakken is de vraag. De kans is groot dat de overlevende eitjes binnen twee maanden weer uitkomen met een nieuwe kakkerlakkenplaag als gevolg.

Kakkerlakken zelf bestrijden of niet?

Hoewel wij begrijpen dat mensen proberen eerst kakkerlakken zelf te bestrijden, blijkt uit ervaring dat je hiermee niet perse beter af bent. Eigenlijk lukt het mensen vrijwel nooit om volledig van de kakkerlakkenplaag in huis af te komen. In eerst instantie lijkt het misschien een goedkopere oplossing door zelf met bestrijdingsmiddelen aan de slag te gaan. Doordat vaak alsnog een professionele ongediertebestrijder moet worden ingeschakeld, is het eigenlijk zonde van je tijd, geld en moeite die je er in hebt gestoken.

Professionele kakkerlakkenbestrijding

Lukt kakkerlakken zelf bestrijden niet en heb je van alles geprobeerd, maar blijven de kakkerlakken maar komen, dan is het tijd om een professionele kakkerlakkenbestrijder in te schakelen. Professionals mogen namelijk chemische middelen gebruiken die voor particulieren verboden zijn. Voor een effectieve kakkerlakkenbestrijding vind je hier jouw lokale ongediertebestrijder.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!